Subsidie voor minder energieverbruik in de visserij

14 juli 2023 Redactie Vismagazine Paul Einerhand via Unsplash

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV) opent op 22 augustus de nieuwe subsidieregeling ‘Minder energieverbruik in de visserij’ (ENERGIEVIS). Vissers kunnen gebruik maken van deze subsidie als ze in hun vaartuig investeren om brandstof, energie en geld te besparen.

“Met de subsidie kunt u uw vaartuig aanpassen met innovatieve onderdelen zodat uw vaartuig duurzamer en uw bedrijf toekomstbestendiger wordt”, meldt de Vissersbond. “De kosten die vallen onder de subsidie zijn het kopen en installeren van investeringen die de energie-efficiëntie verhogen. Helaas staat Verordening 2022/2473 niet toe dat de subsidie wordt gebruikt voor de vervanging of modernisering van een hoofd- of hulpmotor.”

Subsidie ‘Minder energieverbruik in de visserij’

Voor de subsidie heeft de overheid een budget van 20 miljoen euro. Vissers kunnen 50 procent van de subsidiabele kosten vergoed krijgen met een totaal maximaal € 1.250.000 per eigenaar van een vissersvaartuig. De regeling is geopend tot en met dinsdag 21 november. Alle informatie over de voorwaarden en waar de subsidie allemaal voor gebruikt kan worden is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Altijd op de hoogte blijven?