Spaanse week bij Schmidt Zeevis

24 maart 2023 Redactie Vismagazine
Foto: Pixabay

Schmidt Zeevis van 24 maart tot en met 2 april een Spaanse Week. Met onder andere topkok Alvaro Martinez en wijnexpert Juan Haro neemt de Rotterdamse vishandel alvast een voorproefje op de Spaanse zomer.

“De zomer komt eraan en omdat wij niet kunnen wachten tot de dagen lang zijn, de korte broeken uit de kast komen en de barbecues in de tuinen vrolijk roken haalt Schmidt Zeevis de Spaanse zon al wat eerder naar Rotterdam”, schrijft de vishandel in het persbericht.

Vis en zeevruchten zijn populair in Spanje en de Spanjaarden behoren tot de grootste consumenten van vis en zeevruchten ter wereld. “Of het nou gamba’s, boquerones of mosselen zijn voor in hun paella’s of sardines en makreel van de grill. Of je aan de Costa woont, in Madrid of het Baskenland. Overal in Spanje zijn ze gek op vis. Schmidt Zeevis brengt deze Spaanse sferen graag naar Rotterdam.”

Op 24 maart staat de topkok Alvaro Martinez (El Bulli, Arzak & Martín Berasatequi) in de keuken bij Schmidt Vis. Ook wijnexpert Juan Haro (Vinos QuiXote) is aanwezig met ambachtelijke Spaanse wijnen en er is muziek van Marc Canto. In de lunchcorner worden Tapas & Pinchos geserveerd.

Altijd op de hoogte blijven?