Smits Uien en Mol Fresh Food gaan fuseren. Gezamenlijk hebben de twee familiebedrijven meer dan 150 jaar ervaring in het verwerken van uien. “Deze fusie markeert het begin van een mooie samenwerking, waarbij service, kwaliteit en expertise voorop staan”, aldus het persbericht.

Door de handen ineen te slaan willen Smits Uien en Mol Fresh Food hun fundament als allround leverancier van gesneden uien voor de industrie en foodservice verder verstevigen. “Smits beslaat het grootste gedeelte van de gesneden uienmarkt, Mol Fresh Food voegt daar naast de gesneden ook de geschoonde ui aan toe”, zegt Johan Otto, directeur van Smits. “We vinden elkaar in onze kwaliteitstandaarden gecombineerd met een persoonlijke benadering. Deze fusie is voor beide bedrijven een mooie stap voorwaarts.”

De twee bedrijven geloven dat de fusie “absolute meerwaarde voor klanten en partners” biedt, vanwege een compleet en servicegericht aanbod en milieubewuste groei. Daarnaast verwachten Smits Uien en Mol Fresh Food de marktpositie als (inter)nationale industrieleider te versterken. Tot slot benoemt het persbericht een nog breder en kwalitatiever productportfolio, nog meer aandacht voor de behoeften van klanten en partners en innovatie. “Eén ding is zeker: samen doen we het nog beter”, besluit Otto.

Altijd op de hoogte blijven?