Lezers waarderen Vismagazine

20 november 2023 Redactie Vismagazine
In mei 2023 hebben wij een lezersonderzoek uitgevoerd onder de lezers van Vismagazine. We vroegen naar hun mening over de nieuwsbrief, de website en het magazine van Vismagazine. Gemiddeld waarderen de lezers Vismagazine met een 7,8.

De waardering voor het magazine is hoog. De lezers vinden dat het vakblad fijn leest. Volgens de lezers zijn de artikelen goed geschreven, waardoor ze interessant zijn om te lezen. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de lezers de vormgeving netjes vinden. De cover ziet er goed uit en geeft duidelijk aan wat het thema van het vakblad is. De typografie die gebruikt wordt is duidelijk en de foto’s in het blad zijn van goede kwaliteit. 

Nieuwsbrief

Uit het onderzoek blijkt ook dat de nieuwbrief erg gewaardeerd wordt. De lezers zien de inhoud als nuttig, als passend bij het vakblad en bij hun werkzaamheden. 45% van de abonnees leest altijd de nieuwsbrief en klikt ook op ‘lees verder’, om een artikel helemaal te lezen op de website. De vormgeving vinden de lezers fijn, waardoor de nieuwsbrief goed leesbaar wordt gevonden. 

Website

80 procent van de abonnees bezoekt maandelijks minimaal één keer de website. De lezers vinden de lay-out overzichtelijk, waardoor de website fijn is om te lezen. De items die op de website staan worden interessant en informatief gevonden.

Gemiddeld een 7,8

60% leest elk nummer van het Vismagazine, de overige 40% leest 5 tot 8 nummers per jaar. Bijna iedereen leest het blad in zijn vrije tijd. Gemiddeld waarderen de lezers Vismagazine met een 7,8. Vier op de vijf lezers raden het blad ook aan anderen aan.

 

Altijd op de hoogte blijven?