Overname Stoelwinder Vis door Brand Seafood B.V.

21 juli 2023 Redactie Vismagazine Unsplash

Brand Seafood B.V. nam 1 juli Stoelwinder Vis B.V. uit Leeuwarden over. Daarnaast sloot de visgroothandel in Breda en Katwijk een samenwerkingsverband met de Zalmhuys Group.

De gebroeders Haasnoot, de eigenaren van Brand Seafood, willen met de overname van Stoelwinder Vis hun marktpositie in Noord-Nederland versterken en de bestaande goede relaties onderhouden en intensiveren. De twee visgroothandels zetten de bestaande strategie voort. Wel gaan diverse klanten die Brand Seafood vanuit Breda bedient over naar het noorden vanwege het strategische voordeel.

Overname Stoelwinder Vis

“We zijn zeer blij met deze overname”, zegt Corleen Haasnoot. “Het is een mooie stap voorwaarts waarbij we ons klantenbestand en inkoopvolume aanzienlijk vergroten. We kennen de heren Stoelwinder al sinds lange tijd en het contact is altijd goed geweest en gebleven. Beide bedrijven hebben veel overlap dus we zien op veel vlakken synergie en bundeling van krachten.”

Samenwerking Zalmhuys Groep

Naast de overname van Stoelwinder Vis sloot Brand Seafood onlangs ook een samenwerkingsverband voor de Nederlandse markt met de Zalmhuys Group. Brand Seafood krijgt toegang tot het assortiment van de Urkse zalmleverancier waardoor de visgroothandel beschikt over een sterk en competitief pakket voor de visdetailhandel.

Altijd op de hoogte blijven?