Foto: Good Fish

Van 17 tot en met 23 oktober 2022 vindt de Nationale Mosselweek plaats. Good Fish roept samen met MSC en het Nederlands Mosselbureau restaurants op om mee te doen aan deze week en hun gasten te verrassen met een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’.

Good Fish, MSC en het Nederlands Mosselbureau bliezen in 2021 de Nationale Mosselweek nieuw leven in. Het doel is promotie van de mossel. Good Fish: “Mosselen een supermooi alternatief zijn voor minder duurzame vis- en of vleesgerechten. Mosselen zijn niet overbevist, hebben de laagste CO2-footprint en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Daarbij zijn mosselen ook nog een eiwitrijke, dus heel smakelijke vleesvervanger!”

Jongeren

Mosselen zijn vooral populair bij vijftigplussers. De sector wil deze vergrijzing van mosselliefhebbers tegengaan en wil met de Nationale Mosselweek ook jongeren enthousiasmeren voor mosselen Daarom vragen ze restaurants een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’ te serveren in plaats van de traditionele mosselpan. “Een klein hapje waar je je gasten mee verrast, hiermee willen wij de mossel bij een 'jongere' doelgroep in de smaak laten vallen.”

De Nationale Mosselweek vindt plaats van 17 tot en met 23 oktober. Restaurants die willen deelnemen kunnen zich daarvoor aanmelden bij Good Fish

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?