De meeste pakketten die worden aangeboden via de app Too Good To Go voldoen aan de voedselveiligheidseisen, schrijft de NWVA. Wel moet er duidelijker gecommuniceerd worden over allergeneninformatie en consumptie. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deed een steekproef en haalde 51 pakketten op bij onder meer restaurants, kantines en hotels. In geen geval was er gevaar voor de voedselveiligheid. Wel werden aanbieders aangesproken op het bewaren op de correcte temperatuur en het verstrekken van allergeneninformatie.

Too Good To Go

Via de app Too Good To Go kunnen bedrijven hun klanten een verrassingspakket aanbieden, waarin voedingsmiddelen zitten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt. Het doel van de app is om voedselverspilling tegen te gaan. Tijdens de steekproef constateerde de NVWA weinig overtredingen rond temperatuur of houdbaarheid.

De NVWA benadrukt dat bedrijven hun klanten beter moeten informeren over mogelijke allergenen in onverpakte levensmiddelen. Ook moeten aanbieders benoemen dat bederfelijke levensmiddelen in het verrassingspakket bedoeld zijn om direct te consumeren.

De NVWA laat weten de ontwikkelingen om voedselverspilling tegen te gaan te blijven volgen en voert zo nodig opnieuw inspecties uit.

Altijd op de hoogte blijven?