NK Oestersteken tijdens Gastvrij Rotterdam

30 augustus 2021 Redactie Vismagazine

Stichting Europa Culinair organiseert samen met het Wijntheater op 20 september het NK Oestersteken tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Naast het NK vindt ook het Belgisch Kampioenschap plaats tijdens deze beurs.

Normaal gesproken vinden er voorafgaand aan dit kampioenschap vier voorrondes verspreid over Nederland plaats. Dit jaar is er alleen de finale tijdens Gastvrij Rotterdam. Hier gaan vijfentwintig deelnemers de strijd met elkaar aan. Zij moeten zo snel en vakkundig mogelijk dertig platte Zeeuwse oesters openen.

De jury, met daarin onder andere de oprichters van het NK Oestersteken Piet Janssens en Inge Bruijnooge (directrice Adri & zoon), controleert alle opengemaakte oesters op gruis, losgesneden vlees, snelheid en op schoonheid van het plateau. Degene die de oesters het snelst en het beste heeft opgemaakt wint het NK en mag de Tabasco-schoonheidsprijs mee naar huis nemen.

Ga voor meer informatie of om je in te schrijven voor de wedstrijd naar de website van Het Wijntheater.

In september vindt er nog een wedstrijd Oestersteken plaats. Op 13 september organiseert Krijn Verwijs Yerseke het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken.

Altijd op de hoogte blijven?