Nieuwe stichting zoekt naar verdwenen vissersschepen

21 augustus 2023 Redactie Vismagazine

Een vissersschip dat vergaat op zee is een groot drama. Nabestaanden krijgen lang niet altijd antwoord op hun vragen. Daarom is Stichting Onderzoek Maritiem Vermisten opgericht om verdwenen vissersschepen op te sporen. Dat meldt NH Nieuws.

Visser en historicus Cees Meeldijk nam het initiatief voor de stichting. Hij kwam een haar geleden om contact met Gert Lont over de verdwenen viskotter WR6. Hij besloot te helpen met de zoektocht. Hoewel deze nog niets heeft opgeleverd ontdekte Cees wel dat er meer nabestaanden zijn op zoek naar antwoorden rondom andere verdwene schepen.

Stichting Onderzoek Maritiem Vermisten

Reden voor Cees samen met oud-politieman en -visser Piet Beer, gepensioneerd coldcase-agent Gert Overeem, visserman en nabestaande van de WR6 Gert Lont en voorzitter van Stichting Onderwater Apparatuur Drenkelingen Gerrit Hakvoort de Stichting Onderzoek Maritiem Vermisten op te richten. “Onze toegewijde missie is het opsporen van verdwenen vissersschepen en families antwoorden te geven over hun vermiste dierbaren”, staat er te lezen op de gloednieuwe website van de stichting. “We voeren gedegen onderzoek uit en werken nauw samen met maritieme experts, nabestaanden, autoriteiten en gespecialiseerde duikploegen om de waarheid achter deze maritieme mysteries te achterhalen.”

In de onderstaande YouTube-video een filmpje over de zoektocht naar de WR6.

Bron: NH Nieuws

Altijd op de hoogte blijven?