Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

1 juli 2022 Paul Einerhand

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteerde donderdag 30 juni het nieuwe magazine ‘Noordzeevis uit Scheveningen: Op reis met vis uit eigen zee’. Met dit nieuwe magazine wil de stichting consumenten inspireren met internationale recepten vol Noordzeevis uit Scheveningen.

In Nederland eten we Noordzeevis op verschillende manieren. Van gebakken kibbeling tot Hollandse Nieuwe en van langoustines tot gerookte makreel. Maar in het buitenland is men ook dol op onze verse Noordzeevis uit Scheveningen. “Hier in Nederland eten we veel tong, schol en kabeljauw, maar er zwemmen nog veel meer soorten vis in onze Noordzee. Veel van deze vissen zijn relatief onbekend en komen op de buitenlandse markt terecht. Naast frituren of bakken in de boter kan je onze Noordzeevis uit Scheveningen op nog veel meer heerlijke manieren bereiden. We zijn een kijkje gaan nemen in verschillende keukens over de wereld en hebben traditionele gerechten gecombineerd met Noordzeevis uit Scheveningen. En die combinatie gaat goed samen!”, aldus Suzanne van der Pijll.

Recepten

De recepten zijn ontwikkeld door de horeca ambassadeurs van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ambassadeurs zijn enthousiaste en gepassioneerde ondernemers die Noordzeevis uit Scheveningen naar voren duwen en op de menukaart zetten. In het nieuwe magazine staan 18 verschillende recepten, uit verschillende landen waarbij een traditioneel gerecht met Noordzeevis bereid kan worden. Van Europa tot Oceanië.

Dichtbijvangst

Naast de recepten bevat het magazine ook een wetenschappelijk artikel over onderzoek naar het consumentengedrag van vis onder jongeren en een wetenschappelijk artikel over de kansen die er liggen voor een beter verdienmodel voor vissers en Noordzeevis uit Scheveningen. Dit onderzoek komt voort uit de publiek private samenwerking die Stichting Noordzeevis uit Scheveningen samen met het ROC Mondriaan en Wageningen Economic Research is aangegaan. Dit en de recepten zijn gebundeld in een 68 pagina dik magazine dat gratis verkrijgbaar is voor de ambassadeurs van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en voor consumenten verkrijgbaar is voor slechts de verzendkosten.

Noordzeevis uit Scheveningen

Vissen als wijting, schol en steenbolk worden in Scheveningen bijna dagelijks aangeboden. Veel van deze vers gevangen Noordzeevis gaat vanaf de haven van Scheveningen direct naar het buitenland. Het doel van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is om meer mensen te laten genieten van onze eigen vis uit de Noordzee. Verser kan het niet.

Altijd op de hoogte blijven?