Nieuw kookboek Bart van Olphen

8 november 2011

In bar-restaurant Vakzuid in het Olympisch Stadion in Amsterdam is het nieuwe kookboek van Bart van Olphen gepresenteerd. Het Nederlands Viskookboek bevat zestig recepten met duurzame vissoorten. Voorbeelden: op de huid gebakken snoekbaarsfilet en inktvis van de plaat. Ook vertelt Van Olphen het verhaal achter lekkere en verantwoord gevangen Nederlandse vis. Hij vist met zeebaarsvissers op de Noordzee, kookt mosselen in Oosterscheldewater, maakt garnalensoep op het Wad, organiseert een eetfeest in de oesterputten van Yerseke, rookt IJsselmeerbrasem in Hindeloopen en duikt met chef-kok Alain Caron de keuken in voor zijn beroemde tong met twee sauzen. Bart van Olpen is de oprichter van Fishes en zet zich in voor het consumeren van uitsluitend duurzaam gevangen, wilde vissoorten. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in Parijs bekroond met een 'Gourmand Best Cookbook of the World Award'. (bron en foto: De Echo)

Altijd op de hoogte blijven?