
De finale vindt plaats tijdens de Seafood Expo Global, ’s werelds grootste vakbeurs voor de visindustrie, van 6 tot en met 8 mei in Barcelona. De prijzen worden op 6 mei uitgereikt tijdens de openingsreceptie.
Van plaagdier tot delicatesse
Crustalicious verwerkt onderbenutte krabbensoorten, zoals de Chinese wolhandkrab en strandkrab, die in Nederlandse wateren als plaag worden beschouwd. In plaats van ze te bestrijden, haalt het bedrijf waarde uit deze dieren door ze te verwerken tot een hoogwaardige rauwe krabpasta, die geschikt is voor gebruik in soepen, sauzen en andere gerechten.
Met deze duurzame aanpak slaat Crustalicious een brug tussen ecologie en gastronomie. Het initiatief draagt bij aan natuurbeheer en biedt tegelijk een innovatief ingrediënt voor chefs en producenten in binnen- en buitenland.
Internationale erkenning
De nominatie van Crustalicious maakt deel uit van een bredere selectie van 40 producten uit 15 landen, die meedoen om de prijzen in de categorieën retail en horeca. In de horecacategorie zijn onder meer bedrijven uit Finland, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten genomineerd.
De jury reikt twee hoofdprijzen uit: één voor het beste horecaproduct en één voor het beste retailproduct. Daarnaast worden vier speciale prijzen toegekend voor innovatie, gebruiksgemak, verpakkingsontwerp en productlijn.
Meer informatie over de beurs en de genomineerde producten is te vinden op: