Natuurlijk is Puurste Restaurant van Nederland

11 november 2011

Volgende week is de Puur Restaurant Week. In het kader hiervan werd de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland gehouden. De drie pijlers van de Puur Restaurant Week werden beoordeeld: biologisch, Fairtrade en duurzame vis. De vakjury koos restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee als winnaar uit zes genomineerden. ‘Ridder in de orde van de duurzaamheid en culinair hoogtepunt aan de Noordzeekust’, aldus jurylid Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw.

Restaurant Natuurlijk scoorde hoog op alle drie de pijlers van de Puur Restaurant Week. Ook het enthousiasme waarmee de eigenaren, Niels en Mirjam Gouda, zelf kiezen voor duurzaamheid en hun gasten hiertoe op een positieve manier stimuleren, spreekt de jury aan.

Restaurant Natuurlijk is een horecagelegenheid die duurzaamheid op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk maakt.

De Puur Restaurant Week wordt georganiseerd door Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids, Stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade en Marine Stewardship Council, het keurmerk voor duurzame vis.

Al 320 restaurants doen mee aan de Puur Restaurant Week van 14 t/m 20 november. Ze serveren een Puur Menu. Elk restaurant bepaalt zelf de prijs van haar Puur Menu. De deelnemende restaurants staan op www.puurrestaurantweek.nl. (Op de foto een winnend gerecht van Restaurant Natuurlijk)

Altijd op de hoogte blijven?