Kottervereniging VisNed valt uiteen

13 juli 2021 Paul van de Velde via Pxhere
Foto: Paul van de Velde, Pxhere

Koepelorganisatie VisNed valt uit elkaar vanwege onoverbrugbare verschillen over het Noordzee-akkoord. Vier van de vijf producentenorganisaties in de kottervisserij heeft het lidmaatschap opgezegd. Het bestuur betreurt de ontstane situatie maar denkt dat een scheiding der wegen momenteel de enige manier voorwaarts is. Dat staat te lezen op de website van VisNed

 

VisNed is de vereniging van vijf Producentenorganisaties in de kottervisserij. De partijen konden het niet eens worden over de koers die ze moesten varen in het Noordzee-akkoord. De PO's Delta Zuid, Wieringen, West (Den Helder) en Texel besloten daarom om het VisNed-lidmaatschap op te zeggen. Vanaf 1 januari 2022 is alleen PO Urk nog lid van de koepelorganisatie.

“De onoverbrugbare verschillen in visie, aanpak en standpunten zorgde ook voor een verlamming van de belangenbehartiging”, meldt directeur Pim Visser op de website. “Wanneer de verschillen tussen het standpunt en visie van Urk enerzijds en de rest anderzijds zo groot zijn, dan is ook een compromis moeilijk en dat wreekt zich al een poos.”

Bron: VisNed

Altijd op de hoogte blijven?