Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

12 januari 2023 Redactie Food

Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.

Diverse foodbedrijven uit regio Rijnmond presenteren zich tijdens de Food Experience Day op de FIA. Foodbedrijven, waaronder bakkerijen, bundelen binnen de FIA de krachten met het mbo- en hbo-onderwijs om er zo voor te zorgen dat er voldoende nieuwe productiemedewerkers worden opgeleid. Ook werkt de FIA aan imagoverbetering door vernieuwend onderwijs te bieden waarbij het bedrijfsleven de lead heeft.

Bezoekers kunnen op 28 januari in gesprek gaan met directeuren, managers en productiemedewerkers. Zo zie je hoe bedrijven in elkaar steken en hoe leuk het is om in de food- of bakkerijsector te werken. Studenten en docenten van de FIA-opleiders Lentiz, Albeda en Inholland zijn aanwezig en laten in de diverse praktijkruimtes zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs vorm krijgt.

Ambachtelijk ijs

Het IJscentrum is ook open: manager en Meesterijsbereider Hidde de Brabander en zijn team verrassen de bezoekers door te laten zien hoe je het lekkerste ambachtelijke ijs maakt. Essensor neemt je mee in de wereld van sensorisch onderzoek en Sococo biedt je letterlijk een kijkje in de keuken van ‘koffie met een sociaal verhaal’.

Kom langs!

Kom op 28 januari kijken, ruiken en proeven tijdens de Food Experience Day in de Food Innovation Academy aan de Eerste Industriestraat 1 in Vlaardingen. Meer informatie is te vinden op de website: www.foodinnovationacademy.nl.

Altijd op de hoogte blijven?