Kamerleden bezoeken Dupan

2 november 2011

Vertegenwoordigers van de Tweede Kamerfracties van CDA, VVD en PVV hebben maandag een werkbezoek gebracht aan Stichting Duurzame Palingsector Nederland (Dupan). Zij kregen een programma voorgeschoteld over de manier waarop de sector werkt aan herstel van de palingstand en aan duurzaamheid.

Dupan levert momenteel een bijdrage bijdrage aan wetenschappelijke onderzoeken onder meer op het gebied van de uitzet van jonge paling (glasaal en pootaal). Uitzetten van jonge paling is een van de belangrijkste activiteiten van Dupan. De stichting wil dit de komende jaren massaal gaan doen, om de palingstand weer op het juiste niveau te brengen.

In een presentatie werd de samenhang getoond tussen het werk van de vissers, de kwekers en de palinghandel. Duidelijk werd dat de sector door een goede samenwerking in staat is om substantiële fondsen te werven en effectieve beheermaatregelen te nemen en uit te voeren. Met goed beheer is het vervolgens mogelijk de paling en de palingcultuur op een duurzame manier in stand te houden. (foto: Dupan)

Altijd op de hoogte blijven?