Hollandse Nieuwe centraal op haringparty in ambassade Brussel

5 juli 2024 VNV
HARING | Op 3 juli vond de jaarlijkse haringparty plaats in de Nederlandse Ambassade in Brussel. Dit feest markeert traditioneel het begin van het nieuwe haringseizoen en wordt georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel.

Het Noordzee haringbestand verkeert gelukkig nog steeds in uitstekende conditie. Dit jaar zijn er zelfs scholen haring waargenomen die zo groot zijn als het eiland Malta. Ondanks de uitdagingen die gepaard gingen met de jacht op jonge haringen door de schelvis, wat leidde tot een uitgestelde visstart, kon de verkoop bij de visspecialist uiteindelijk zonder problemen op 19 juni beginnen.

Uitzonderlijk vet

De haringen van dit jaar blijken een bijzonder hoge kwaliteit te hebben. Een veelgehoorde grap onder de vissers is dat haringen met de jaren beter van smaak worden door hun goede vetten. Dit jaar komt die uitspraak opvallend dicht bij de waarheid: de haringen zijn uitzonderlijk vet en smaken voortreffelijk. Deze gezonde vetten zijn niet alleen een culinaire traktatie, maar dragen ook bij aan een gezond vaatstelsel en goed functionerende hersenen.

De visspecialisten (die ook ditmaal de haring hebben geleverd voor de jaarlijkse haringparty in de ambassade) kijken ieder jaar weer uit naar de start van de Hollandse Nieuwe. De verkoop zorgt altijd weer voor extra omzet en toeloop. 

Rijke smaak

De haringparty in Brussel was een groot succes en bood een uitstekende gelegenheid om de geliefde visdelicatesse te vieren en te proeven. Met 270 bezoekers bracht het evenement diplomaten en liefhebbers uit binnen- en buitenland samen, die gezamenlijk hebben genoten van de rijke smaak van de nieuwe maatjes.

Haringparty Brussel 2024 Haring happen allemaal! (© VNV)  

Bron: Vereniging Nederlandse Visspecialisten (VNV)

Altijd op de hoogte blijven?