Hollands Kroon investeert in visserij

8 juli 2024 Redactie Vismagazine Gouwenaar via Wikimedia
VISAFSLAG | Gemeente Hollands Kroon wil de visserij-identiteit van Den Oever behouden. Daarom wil het college van B&W een kleine drie ton investeren in de plannen voor het Blue Food Centrum Wieringen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

In de Visafslag in Den Oever moet over enkele jaren – rond 2025/2026 – het Blue Food Centrum Wieringen zijn gerealiseerd. Dit centrum dient uit te groeien “tot een logistiek knooppunt voor de aanvoer van en diversiteit aan kwalitatief hoogwaardige zeeverse vis vanuit de gehele regio, gericht op een nationale markt voor uiteenlopende soorten verse zeevis. Waaronder ook garnalen, kreeften en krabben.”

Blue Food Centrum Wieringen

De plannen voor het Blue Food Centrum Wieringen zijn onderdeel van het Visserij Ontwikkelplan (VOP), waaruit Hollands Kroon 3,15 miljoen euro ontvangt. Dit geld moet de gemeente gebruiken om de haven van Den Oever en de visserij toekomstbestendig te maken zodat Den Oever de identiteit van vissersdorp kan behouden. Het Blue Food Centrum Wieringen dient als aanvulling op de visafslag en moet niet alleen een impuls geven aan de visserij maar ook aan de horeca en middenstand. De gemeente hoopt met het centrum meer publiek naar het Noordhollandse dorp te trekken.

Realisatie

Voor de uitwerking van de plannen wil het college van B&W 275.000 euro uittrekken. De gemeenteraad neemt daar in juli een besluit over. Voor de realisatie van het Blue Food Centrum Wieringen is 6,7 miljoen euro nodig. Het rijk investeert 3,15 miljoen, de rest moet vanuit de regio komen.

Bron: Noordhollands Dagblad

Altijd op de hoogte blijven?