Hans Schmidt van Schmidt Zeevis overleden

11 september 2023 Redactie Vismagazine Schmidt Zeevis

Hans Schmidt van Schmidt Zeevis is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat maakt de bekende Rotterdamse vishandel bekend op de sociale media. Onder Hans zijn leiding groeide Schmidt Zeevis uit van een lokale viswinkel naar een bedrijf van wereldformaat.

“Hans Schmidt was de visionaire kracht achter het wereldwijde succes van Schmidt Zeevis. Zijn toewijding en passie voor de visindustrie hebben Schmidt Zeevis gemaakt tot wat het vandaag is. Hans Schmidt was niet alleen een ondernemer, maar ook een Rotterdamse held, staat er op de Facebook en Instagrampagina van Schmidt Vis. “Hans Schmidt zal herinnerd worden als een man met een ongeëvenaarde liefde voor de zee en haar schatten. Zijn leiderschap en vastberadenheid hebben Schmidt Zeevis op de kaart gezet als een vooraanstaande naam in de viswereld, en zijn nalatenschap zal voortleven in elk stukje van de oceaan dat Schmidt Zeevis aanraakt.”

Liefde voor vis

In het AD vertelt ook zijn zoon Jack over de liefde van Hans voor zijn vishandel. “Mijn vader was 24 uur per dag aan het werk. Hij had vier kinderen en nog een kind: Schmidt Zeevis, een internationaal visexportbedrijf, horecaleverancier én viswinkel.”

Huidige mede-eigenaar Marcel van Breda vertelt aan het AD dat het verdriet bij Schmidt Zeevis groot is. Hij leerde het vak van Hans en nam in 2012 samen met Jos van Vuren het bedrijf over. Hans kwam ook na de overname regelmatig bij Schmidt Zeevis. “Hans reed tot voor kort met zijn scootmobiel de laad- en losruimte in om instructies aan personeel te geven”, vertelt Marcel. “Met zijn dood verliezen we een groot zakenman.”

Bron: Schmidt Zeevis/ AD

Altijd op de hoogte blijven?