Garmin introduceert nieuwe live-scanning sonartechnologie

15 juli 2022 Redactie Vismagazine

Garmin Nederland presenteert de LiveScope XR. Deze sonartechnologie biedt real-time beelden van vissen en structuur tot 152 meter voor en onder de boot.

“De real-time beelden van vis en structuur op deze afstanden en dieptes zijn beter dan ooit”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “LiveScope XR biedt aanzienlijke prestaties zonder in te leveren op beeldhelderheid en resolutie. Nadat we de standaard hebben gezet voor live-scanning sonar, zijn we blij om deze baanbrekende technologie verder uit te breiden naar diepere wateren, zodat nog meer vissers het LiveScope verschil kunnen ervaren.”

De LiveScope XR transducer beschikt over een geoptimaliseerd ontwerp voor dieper water en heeft verlengde scanning-elementen, zodat vissers real time beelden ontvangen op zowel lange- als korte-afstanden. Vissers kunnen nu verder rondom en onder de boot zien - tot 152 meter in zoet water en 106 meter in zout water. De Reverse Range functie biedt daarnaast de mogelijkheid om meer van het scherm te gebruiken om vis en structuur weer te geven. Om details dichter bij de boot te zien, geeft de Compress Range-functie live een weergave van dichtbij met scherpe details, terwijl de visser tegelijkertijd de doelen die verder weg liggen in de gaten kan houden. 

Met zeven kleurenpaletten om uit te kiezen, kunnen vissers de vis en structuren in levendig contrast en helderheid zien. Net als alle LiveScope transducers, is de LiveScope XR uitgerust met extra sensoren die het mogelijk maken om voortdurend de sonar aan te passen om de bewegingen van de boot te compenseren. Hierdoor kunnen vissers zelfs in ruwe omstandigheden nog steeds een stabiel sonarbeeld zien, ook op een grotere afstand.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?