FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

2 maart 2021 Redactie Food

Dinsdag 9 maart organiseert de Food Innovation Academy (FIA) het online kenniscafé VIA FIA met de titel Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten. De sprekers zijn smaakprofessor Peter Klosse en meester patissier Hidde de Brabander. 

Veel wetenschappers zien smaak als iets persoonlijks en ondefinieerbaars. Dat is al zo sinds Aristoteles zijn beroemde uitspraak deed: 'over smaak valt niet te twisten'. Peter Klosse ontdekte dat je smaak wel kunt classificeren en definiëren. Hij ziet smaak als een instrument om mensen te verleiden gezondere keuzes te maken.

Hidde de Brabander gelooft niet in gezond of ongezond eten. Wel in de slechte effecten van verkeerd en te veel eten. Primair voedsel is om onze maag te vullen, secundair voedsel is om onszelf te belonen. De focus moet bij beiden liggen op kwaliteit en niet op kwantiteit.

Een schone taak voor de levensmiddelenproducenten: hoe kunnen we onze culinaire kennis van vandaag inzetten om gezonde en lekkere producten te maken?

Het online kenniscafe VIA FIA start dinsdag 9 maart om 16.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website van FIA.

Wij spraken met Peter Klosse over smaak. Lees dit interview op Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vismagazine of Vlees+.

 

Altijd op de hoogte blijven?