Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

7 maart 2023 Redactie Vismagazine
Foto: Ter Groene Poorte

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

De NorthSeaChefs promoten ‘onbeminde en minder bekende vissoorten en bijvangst’ die Belgische en Nederlandse vissers binnen brengen. Onder andere de chefs Sergio Herman en Filip Claeys zijn verbonden aan deze organisatie.

Junior Ambassador North Sea Chefs

De onbeminde en minder bekende vissoorten stonden ook centraal bij de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’ , die Ter Groene Poorte samen met de NorthSeaChefs organiseerden. Leerlingen van het specialisatiejaar CHEF! gingen aan de slag met onbekende Noordzeevis.

De deelnemers vertrokken maandagmorgen vroeg naar de vismijn, selecteerden verse vis  en gingen aan de slag met een mystery box. Het doel was een gastronomisch gerecht te creëren. De leerlingen werden bijgestaan door Filip Claeys (De Jonkman **), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme), Piete Lonneville (Tête Pressée) en Bruno Timperman (Bruut). Zij coachten de leerlingen en gaven tips en advies. Celie Zeb en Tran Thi Thu en hun coach Bruno Timperman maakten het beste gerecht.

Lokaal en duurzaam

“De wedstrijd kadert binnen het zevende specialisatiejaar CHEF! en leert op hoog niveau gastronomisch koken met streekproducten”, meldt de hotelschool. “Ter Groene Poorte trekt de kaart van duurzaam en lokaal en wil de studenten naast productkennis en vakmanschap ook een waardevolle visie op lokale producten meegeven. De winnaars van de kookwedstrijd mogen zich gedurende één jaar trots ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’ noemen.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?