Dutch Yellowtail krijgt Zeker Zeeuws Keurmerk

21 september 2020

De Dutch Yellowtail van Kingfish Zeeland mag het keurmerk Zeker Zeeuws dragen. Samen met gedeputeerde Jo-Annes de Bat reikte stichtingsvoorzitter Robert Zonnevylle het certificaat uit aan de kweker van dit alternatief voor tonijn.

Sinds juni 2017 kweekt Kingfish Zeeland de Dutch Yellowtail in Kats, vlakbij de Zeelandbrug. Deze vis zwemt normaal in de Zuidelijke Oceaan bij Australië. Het is een roofvis die verwant is aan de makreel en een goed alternatief voor tonijn. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit bedrijf. Het kweken gebeurt zonder chemicaliën, antibiotica of vaccins, met 100 procent groene energie en biologische, niet genetisch gemanipuleerde voeding gemaakt van visafval. De Kingfish zwemmen in gezuiverd zeewater uit de Oosterschelde.

De Dutch Yellowtail draagt het Groene Label van de Good Fish Foundation. In 2018 kreeg de kweekvis de Horecava Innovation Award 2018 en in 2019, tijdens de Seafood Expo Global in Brussel, de Seafood Excellence Global Award voor beste horecaproduct.

Nu mag de kweekvis ook het Zeker Zeeuws keurmerk dragen.  Dit streekkeurmerk wordt uitgereikt aan erkende producten en diensten uit Zeeland. Ambacht, passie en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers van dit keurmerk. 

Altijd op de hoogte blijven?