De Week van Ons Eten wil onder het motto ‘weet wat je eet’ de Nederlandse consument een beetje bewuster maken van de waarde van ons eten. Er is aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, als sociaal bindmiddel (het leven moet ook gezellig zijn) en de economische en strategische waarde. De organisatie wil er daarnaast aan bijdragen dat boeren, tuinders, vissers, de bedrijven en organisaties om hen heen een beter gesprek aangaan met de samenleving en er een gerespecteerd en geïntegreerd onderdeel van zijn.
De Week van Ons Eten
Tijdens de De Week van Ons Eten, van 5 tot en met 12 oktober, organiseren voedselproducenten activiteiten door het hele hand. Dit jaar vindt de opening plaats op 3 en 4 oktober in Bolsward. Onderdelen zijn onder andere de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag op zaterdag 12 oktober.
De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week, opgezet door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health, de Ministeries van LNV en EZK en diverse bedrijven en instanties.