Cornelis Vrolijk en Krijn Verwijs officieel partners

8 december 2022 Redactie Vismagazine

De strategische samenwerking van Cornelis Vrolijk en Krijn Verwijs is officieel.  Met het partnership willen de twee familiebedrijven schaalvoordelen en verdere groei in het visschap realiseren.

Afgelopen zomer tekenden Cornelis Vrolijk en Krijn Verwijs een intentieverklaring voor het partnerschap.“Beide bedrijven bundelen hun krachten om gezonde, betrouwbare en verantwoorde producten uit de zee ‘van schip naar schap’ te leveren aan de Europese consument”, staat er te lezen op de website van Cornelis Vrolijk. “Deze stap sluit aan op de ambitie om een kwalitatief hoogstaand, gezond en duurzaam product voor menselijke consumptie te produceren.”

“Met Cornelis Vrolijk als complementaire partner, bundelen we onze krachten en voegen we waarde toe aan ons bedrijf. Het verbetert onze regionale en internationale positie, versterkt ons productportfolio, intensiveert onze innovatietrajecten en onze rol binnen de eiwittransitie,” lichtte Caroline Verwijs, directeur Krijn Verwijs Yerseke, in juni het partnership toe. Krijn Verwijs startte in 1880 met het kweken van oesters. Het bedrijf is actief in de hele productieketen, waarbij duurzaamheid centraal staat. “De missie van het bedrijf is om de zee beter en gezonder achterlaten voor toekomstige generaties.”

Ook Cornelis Vrolijk is actief in de gehele keten. Het bedrijf, opgericht in 1880, is uitgegroeid tot een "familie van bedrijven actief in de kweek, vangst en verwerking van vis en garnalen." De strategie van Krijn Verwijs sluit volgens algemeen directeur Annerieke Vrolijk naadloos aan bij de van schip naar schap strategie van Cornelis Vrolijk. “In Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel, dat zich kenmerkt door vakmanschap, vertrouwen, loyaliteit en duurzame relaties, hoog in het vaandel heeft staan”, aldus Vrolijk afgelopen zomer.

Bron: Cornelis Vrolijk

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?