Proost

2 februari 2021 Michelle de Koning

De gevolgen van Brexit, de traditionele rustige start van het jaar in januari en februari voor verswinkels, nog altijd corona en nu ook nog een verzwaarde lockdown. Zo begint 2021 zo mogelijk nog iets grijzer dan 2020 eindigde. Toch zie ik licht aan de horizon.

Bij elk nieuw jaar zie ik altijd de kansen die het biedt om dingen anders, beter, rustiger, gezelliger, actiever te doen. En dit jaar voel ik dat in extreme mate. Natuurlijk komt dat door het afgelopen ‘coronajaar’. Ik heb nog nooit zo vaak gehoord dat mensen klaar waren met een jaar als in 2020. Des te meer zin hadden we dus in een nieuw jaar. Ook al duurt het nog even: het wordt beter.

Of dat dan al in het voorjaar is (hoop hoop), de zomer of zelfs pas in het najaar, dat zien we dan wel. Ergens dit jaar wordt het beter, daar proost ik graag op met u. In 2021 kunnen we hopelijk weer een leven oppakken waarin we elkaar ontmoeten, omhelzen, op minder dan anderhalve meter bijpraten, met grote groepen aan tafels zitten om lekker te eten, met collega’s borrelen, ons op beurzen kunnen laten informeren en bijpraten.
Al die vrijheid en blijheid zal leiden tot nieuwe kansen. Kansen zoals Stan van Lieshout zelfs afgelopen jaar zag. Hij opende eind 2020 in het Brabantse Nuenen zijn eerste eigen zaak: Van Vis. Natuurlijk heeft hij getwijfeld, sterker nog de opening stond in eerste instantie gepland voor net na de zomer. Maar uiteindelijk zag hij kansen: “Dit is juist een goede tijd: mensen gaan meer voor de lokale ondernemer.”

Als u om nog meer positieve verhalen zit te springen, raad ik aan het interview met ondernemer Kirsten Koelewijn te lezen. Een jonge, enthousiaste ondernemer die met zoveel passie over haar werk praat, dat ik gelijk overweeg om ook zo’n bedrijf te beginnen. Haar liefde voor vis, koken en haar klanten inspireert. Ik heb het aantal niet geteld, maar ze neemt meerdere keren het woord ‘heerlijk’ in de mond. Een heerlijk mens, vind ik dan ook. Ik trek me op aan haar verhaal en ik hoop dat u dat ook doet. Laten we elkaar positieve verhalen blijven vertellen, op papier totdat we dat weer in het echt kunnen doen later dit jaar.

Proost op alle kansen in 2021!

Altijd op de hoogte blijven?