Dubbel

24 september 2020 Michelle de Koning

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken. Alles op afstand, maar in de supermarkt wel iemand die even snel voor me langs iets uit een schap pakt. Mensen die zich aan alle regels houden en mensen die steeds meer regels negeren omdat het zo niet vol te houden is. Landen waar je de ene dag heen mag en de andere dag niet meer. Het is allemaal dubbel. En daarmee ook ingewikkeld. Want waar kun je nu op sturen, zowel persoonlijk als op werkgebied? Hoe gaat het najaar eruitzien? Evenementen zoals het Holland Fisheries Event worden afgelast of krijgen een andere vorm. Kinderen gaan weer naar school – al dan niet met mondkapjes – en is dat een risico? Gaan we straks weer in lockdown of lukt het om dat te vermijden?

Als je een eigen zaak hebt, moet je wel vooruitkijken. De onzekerheid kun je niet voor zijn, maar je kunt er wel vanuit je eigen kracht op voorsorteren. En de afgelopen periode hebben we gelukkig kunnen zien dat veel versondernemers de crisis in het algemeen goed doorstaan (helaas niet allemaal, ook dat is weer heel dubbel).
Het echtpaar Marijn en Mariëlle Zuidweg is een goed voorbeeld; met nieuwe spatschermen vanwege corona doen ze het op hun verschillende standplaatsen heel goed. En waar we steeds vaker horen dat visspecialisten lokale supermarkten van verse vis voorzien, kwamen we nu ook een benzinestation tegen waar vis verkocht wordt. “Dat zien we niet als concurrentie,” aldus Aart Schouten, mede-eigenaar Viscentre ’t Wad. “Het is in ons belang dat mensen naar Den Oever komen voor de lekkerste vis.” Misschien inspireert het u om andere mogelijkheden voor uw bedrijf en producten te zien.

Met deze ondernemersverhalen laten we u zien welke kansen deze tijd ook biedt en hoe ondernemers zich staande houden. Want de wereld draait toch door – hoe dubbel ook. Dus we gaan door, met dubbele inzet.

Altijd op de hoogte blijven?