2021

1 december 2020 Michelle de Koning

En dan ben je opeens bezig met het laatste nummer van 2020. Een jaar waarvan we halverwege al dachten: “Kan het niet voorbij zijn?” Een jaar zoals geen ander, een jaar waar we nog vaak aan terug zullen denken.
Een jaar waarin ik voor het eerst het voorwoord schreef voor Vismagazine omdat onze redactiecoördinator Petra Hermans ziek was en Bianca Roemaat en ik haar taken overnamen. Petra overleed in februari na een kort en heftig ziekbed en dat heeft ons veel verdriet gedaan. Nu we 2020 in bladenland aan het afronden zijn, denken we daar vaak aan terug. Want het had natuurlijk invloed op de redactie van Vismagazine, meer nog dan corona, ook al heeft dat het grootste deel van dit jaar bepaald.

Ook bij u zullen persoonlijke dingen, op uw werk, binnen uw familie- en vriendenkring wellicht een belangrijke rol hebben gespeeld afgelopen jaar. Daar hebben we het niet zo vaak over omdat het in dit blad over uw werk gaat. Maar geen mens is los te zien te zien van zijn persoonlijke omgeving, niemand laat zijn privégevoelens achter bij de deur op het moment dat hij zijn of haar werk binnenstapt. Dat is ook waar het om draait, nu en de komende tijd. Uiteraard blikken we in dit nummer vooruit en kijken we op werkgebied naar de trends en verwachtingen voor 2021. Goed om te zien waar u rekening mee kunt houden en u op voor kunt bereiden. Vers, onbewerkt, lokaal, gezond, digitaal, kassaloos en ‘instagrammable’ zijn in 2020 opgekomen en blijven nog wel even, volgens foodtrendwatchers. Net als vis op de bbq en maaltijden.

Maar naast al deze trends hoop ik dat we ook met z’n allen werken aan een andere ‘trend’: zorg voor uw naasten, thuis en op het werk. “We hebben elkaar nodig”, zo besloot ik mijn eerste voorwoord begin dit jaar. Nog niet wetende hoe waar dat zou blijken te zijn. Ook in 2021.

Ik wens u een succesvolle decembermaand en goede feestdagen. En vooral: blijf gezond!

Altijd op de hoogte blijven?