Victorinox innoveert met Dual Grip handvat

27 mei 2024 Janneke Vermeulen Victorinox
Het favoriete mes van de visprofessional heeft een comfortabel handvat dat optimaal grip biedt. Victorinox lanceert het Dual Grip handvat, een innovatie die beide eigenschappen combineert.  In Nederland wordt Dual Grip geïntroduceerd door Delmo. 

Wie met vis werkt, krijgt automatisch te maken met vet, eiwitten, bloed en water. Een goed mes – dat onder meer een uitgebalanceerde gewichtsverhouding combineert met een goed te slijpen lemmet en een comfortabel handvat met degelijke grip – is dan een must. Het Zwitserse Victorinox, bekend van de zakmessen, ontwikkelde nieuwe handvatten met een unieke combinatie van materialen: een stevige kern met zachtere toplaag in een vorm die ontworpen is volgens nieuwe wetenschappelijke anatomische inzichten.

“Het heft van de Dual Grip is water- en vetafstotend. Daarmee heeft het handvat zeer goede anti-slip eigenschappen die zorgen voor een betere grip en minder vermoeide handen en armen, dus meer productie. Bovendien hebben deze messen een uitgebalanceerd gewicht, ze liggen wat lichter in de hand”, vertelt Renske de Leede, commercieel manager bij Delmo.
Het van oorsprong Goudse bedrijf bestaat uit twee divisies: een technische tak en een groothandelstak. De Leede: “Behalve het te verwerken product zelf, heeft onze groothandel alles in huis wat de branche nodig heeft, van schoonmaakartikelen tot verpakkingen en van winkelmaterialen tot productie- en snijgereedschap. Ook verzorgen wij voor klanten het voorraadbeheer, in onze magazijnen houden we klantspecifieke voorraden aan. Onze technische divisie ondersteunt klanten met service bij storingen en onderhoud aan machines, maar we bieden ook een breed programma aan machines voor de voedingssector.”

Niet één ongecontroleerd

Victorinox Dual grip mes (© Victorinox)

Delmo is in Nederland de exclusieve importeur van Victorinox. “Daar zijn we enorm trots op. Wat meer dan 130 jaar geleden begon met een legerzakmes, groeide uit tot een eersteklas messenmerk voor professionele gebruikers. Net als Delmo is Victorinox een familiebedrijf waar kwaliteit de hoogste prioriteit heeft. Dagelijks worden in de fabriek in Zwitserland meer dan 140.000 messen geproduceerd, maar er gaat er nog altijd niet één ongecontroleerd de deur uit”, aldus De Leede.

Bij de ontwikkeling van nieuwe messen gaat Victorinox niet over één nacht ijs, vertelt ze: “Het duurde enkele jaren voordat het Fibrox handvat op de markt kwam. Maar nu, 40 jaar later, wordt het nog steeds door professionals in de hele foodbranche erkend als de standaard.” 
Ook de nieuwe Dual Grip messen zijn een succes, weet De Leede: “In Zwitserland zelf werden de eerste modellen getest. Inmiddels werken alle visverwerkers daar met twee specifieke modellen van Fibrox, en sinds kort ook met Dual Grip.” Delmo biedt het complete assortiment van Victorinox: van de superflexibele fileermessen, tot kleine haringmesjes. Alle messen zijn voorzien van een roestvrijstalen lemmet.

Slijpservice en onderhoud

Behalve voor de aanschaf van messen, kun je bij Delmo ook terecht voor het onderhoud van de Victorinox-messen. De Leede: “Hoewel messen in de vissector minder snel bot worden dan in bijvoorbeeld de vleessector, is een scherp mes altijd cruciaal. Nu zijn de messen van Victorinox van dusdanig goede kwaliteit dat ze lang scherp blijven. Als foodprofessionals gewend zijn de messen in huis te slijpen, bieden wij verschillende type slijpmachines. Daarnaast hebben we een slijpservice, met onze eigen logistieke dienst. Ook voor de reiniging en sterilisatie van de messen bieden we mooie oplossingen. Want uiteraard draagt goed onderhoud van messen ook bij aan duurzaam gebruik én aan een optimaal rendement.”

Liever een passend advies

Renske de Leede Renske de Leede: "Visprofessionals kunnen bij ons terecht voor een passend advies." (© Delmo)

Voor vragen over de messen en over andere branche-gerelateerde zaken, kunnen visprofessionals terecht bij Delmo. “We geven graag passend advies. Het gaat erom wat klanten in welke fase van hun bedrijf nodig hebben. Zo tonen we ons een betrouwbare partner. Sommige klanten komen zelfs al zestig jaar bij ons terug,” aldus De Leede. Ze vertelt dat Delmo momenteel vaak wordt ingeroepen voor advies over automatisering van processen: “Zowel in winkels als in de productie komen bedrijven handen te kort. Het automatiseren van processen is natuurlijk een oplossing, maar onder­nemers weten niet altijd wat mogelijk is en hoe ze dit kunnen aanpakken.”

Een andere ontwikkeling die De Leede en collega’s zien, is dat viswinkels steeds meer maaltijden bieden. “Wij denken mee over hoe ondernemers op dit soort trends kunnen inspringen. Zo hebben we verschillende verpakkings- en vacuümmachines in ons assortiment, maar ook apparatuur voor de professionele productiekeuken, zoals kooktoestellen, snelkoelers en combisteamers die de bereiding van kant-en-klare gerechten op grotere schaal makkelijker maken.” 

Nieuw type traceability

Volgens De Leede, die zelf tot de derde generatie van het familiebedrijf Delmo behoort, speelt een goede verhouding met klanten niet alleen bij de technische tak, maar ook bij groothandelsdivisie een grote rol: “Ook met veel van onze leveranciers onderhouden we al lang hechte relaties. De relatie met Victorinox is hier een mooi voorbeeld van. Bij ontwikkelingen worden wij als handelspartner ook betrokken. Zo draaien we momenteel mee in een onderzoek naar een nieuw type traceability, echt een sprong voorwaarts voor de industrie. Hopelijk kunnen we later dit jaar meer delen over deze innovatie.” 

Delmo logo

Delmo Groep
Edisonstraat 14
2809 PB Gouda
+31(0)88 85 43 800
info@delmo.nl

Altijd op de hoogte blijven?