Voor visspecialisten heeft smaakmaker Verstegen Spices & Sauces uit Rotterdam een groot scala aan producten om vis nog smakelijker te maken. Met name de productlijn World Grill is een aanrader, vertelt smaakspecialist Peter Dumont van Verstegen. Je kunt met deze producten op oliebasis à la minute elke gewenste smaak toevoegen aan je vis.

Marinades, sauzen, droge kruidenmixen. Bij Verstegen Spices & Sauces zijn ze (al sinds 1886) van alle (wereld)markten thuis. Overal halen ze hun ingrediënten en inspiratie vandaan. Zo ook voor de productlijn World Grill. Dit zijn smaakmakers op basis van olie. Het verschil met een marinade is dat de World Grill-producten aan de buitenkant van de vis blijven zitten. “Voordeel is dat de originele vissmaak behouden blijft. Bij een marinade van bijvoorbeeld kerrie gaat de hele vis alleen naar kerrie smaken”, vertelt Peter Dumont, executive chef bij Verstegen.

À la minute

Ander pluspunt van de World Grill-producten: je kunt ze à la minute op de vis aanbrengen. In tegenstelling tot marinades is er geen urenlange wachttijd nodig. Daarnaast zorgen de World Grill-smaakmakers voor een mooie glans op de vis. Dat komt de productpresentatie in de toonbank ten goede.
Voor deze World Grill-productlijn gebruikt Verstegen ingrediënten uit allerlei wereldkeukens. Naast de Aziatische, Zuid-Amerikaanse zijn de klassieke Franse en pure Italiaanse keuken de voedingsbodem. Zo is er een traditionele honing-mosterd variant: een Franse klassieker die goed gedijt bij zalm en zeebaars. De ‘French garden’ op basis van kruidenboter gaat goed samen met zalm, gamba’s en garnalen.

Pittige smaak

Verstegen World Grill

Wat meer Oosters is de ‘Lemon green pepper’. “Het is een zachte, ondersteunende smaak die past bij zeewolf, zeeduivel en andere verfijnde vissoorten.” Voor een meer pittige smaak bij witvis, beveelt Dumont de ‘Ginger, lemon & chili’ aan.

Wie een sterkere smaakmaker aandurft, grijpt naar de ‘Argentina Fire’ met peper en chili, die eigenlijk ontwikkeld is voor steaks. “Vis krijgt zo nog meer pit.” Vooral voor viswinkels in grote steden of klanten die openstaan voor wat meer gewaagde smaken, is deze geschikt.

Naast de World Grill-productlijn, zijn er de smaakmakers van de Spice mix del Mondo-lijn. Dit zijn droge mixen, eveneens op basis van wereldse smaken. “Ze zorgen voor een mooie tekening op de vis. Dat maakt de vis extra aantrekkelijk in de toonbank.”

Pure label

“Onze producten zijn zoveel mogelijk vegetarisch en vegan”, vertelt Peter Dumont van Verstegen Spices & Sauces. Daarnaast heeft zijn werkgever een eigen label voor haar producten: het Pure-label. Deze smaakmakers bevatten geen declarabele allergenen, geen MSG, geen fosfaten en een minimale hoeveelheid zout.

Verstegen logo

Altijd op de hoogte blijven?