Top 5 lekkerste visgerechten voor bij kerst!

3 december 2024 Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Kerst is het ultieme moment om gezellig te dineren met vrienden en familie. Tijdens het diner kan je met z’n allen heerlijk eten, kletsen en cadeautjes uitpakken. Weet jij al wat het kerstmenu is voor jouw kerstdiner? Een kerstmenu is niet compleet zonder een heerlijk visgerecht. Gelukkig zijn er veel geweldige visgerechten om uit te kiezen zodat je zeker weet dat al je gasten het lekker gaan vinden. Maar wat zijn nu de meest smaakvolle visgerechten voor op het kerstmenu? Hier geven we je vijf opties!

1. Garnalencocktail als voorgerecht
Een garnalencocktail is een klassiek gerecht dat altijd een goed begin van je kerstdiner vormt. Het frisse van de Hollandse garnalen, gecombineerd met romige cocktailsaus en knapperige sla, vormt het perfecte voorgerecht. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit gerecht aan te passen naar jouw eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld wat avocado toe bovenop de sla of doe een scheutje cognac in de saus. Zoek een garnalencocktail recept dat jij lekker vindt en vergeet niet de lekkerste verse garnalen te halen bij de visboer.

2. Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg, ook wel zalm Wellington genoemd, is een gerecht dat echt past bij kerst. De zalm wordt omhuld door een romige vulling van spinazie en kruidenkaas en vervolgens verpakt in goudbruin bladerdeeg. Zalm in bladerdeeg wordt meestal gebruikt als hoofdgerecht. Het is een goede keuze als je een hartig gerecht zoekt dat toch licht aanvoelt. Bovendien is het gemakkelijk van tevoren te bereiden, zodat je op de avond zelf er niet te veel tijd aan kwijt bent.

3. Fruits de mer plateau
Ben je op zoek naar een luxe gerecht voor op tafel? Ga dan voor een fruits de mer plateau. Hierbij zet je een selectie van de beste schaal- en schelpdieren op tafel, geserveerd op een bed van ijs met citroenpartjes en verschillende dips. Denk bijvoorbeeld aan oesters, kreeft, mosselen en krab. De gasten kunnen dan zelf kiezen wat ze eten. Het mooie van een fruits de mer plateau is dat je het volledig kunt aanpassen aan je eigen smaak en budget.

4. Risotto met zeevruchten
Een ander lekker visgerecht is de risotto met zeevruchten. Je kan bij dit gerecht zelf kiezen wat voor soort vis je gebruikt. Zo genieten veel mensen van een romige risotto met garnalen, mosselen of inktvis. De risotto wordt op smaak gebracht met een scheutje witte wijn en verse kruiden. Bij dit gerecht is het belangrijk om je aandacht er goed bij te houden door de risotto constant te blijven roeren. Het is een absolute aanrader voor degene die houdt van een warm en smaakvol hoofdgerecht tijdens de kerst.

5. Gegratineerde coquilles met kruidenboter
Als amuse, voorgerecht óf hoofdgerecht kan je ook kiezen voor gegratineerde coquilles. Bak deze schaaldieren met een laagje huisgemaakte kruidenboter en een vleugje Parmezaanse kaas en leg ze daarna kort onder de grill. Zo kan je de licht krokante en perfect gegaarde coquilles serveren tijdens het kerstdiner.

Visgerechten voor jouw kerstmenu
Visgerechten op het kerstmenu is de beste manier om luxe gerechten te serveren tijdens het kerstdiner. Zo kan je kiezen voor een garnalencocktail recept, zalm in bladerdeeg, een feestelijk fruits de mer plateau, een risotto met zeevruchten, gegratineerde coquilles of een combinatie ervan! Maak snel jouw kerstmenu compleet met een heerlijk visgerecht.

Altijd op de hoogte blijven?