QBTEC helpt Baarssen met nieuwste techniek

1 juni 2022 Xandra Veltman
De nieuwe keuken van Visspecialiteiten Baarssen op Urk; het hart van de zaak (foto:QBTEC).

Vader en zoon Jelle en Sijmen Baarssen willen meer én luxere plates verkopen en de bakplaat beter presenteren. ”We hebben meer capaciteit nodig én gaan meer exclusieve gerechten maken.”  Samen met QBTEC werd het plan uitgevoerd.

In de ruime winkel van Visspecialiteiten Baarssen op Urk staan onder meer een uitgebreide Smitto bakwand met vier pannen, een frituurketel en een bakplaat. Maar je kunt er ook uit eten. Sijmen somt op: “We hebben genoeg zitruimte om bijna 200 man te herbergen. Een zaaltje achterin, een restaurant voor 70 man, een erker voor 25 personen, 12 zitplaatsen voor de toonbank en een enorm terras.” Qua restaurant is Sijmen het meest trots op de succesvolle vrijdagavonden met het Live Cooking Visbuffet. “Van soepen en salades tot allerlei desserts. En natuurlijk ruime keus aan vis. Kabeljauw uit de oven, tong van de plaat, zalm, tonijn, coquilles, zeebaars, roodbaars, mosselen, calamares, enzovoort. Mensen vinden het leuk om andere soorten vis en verschillende bereidingswijzen te proeven. Ze proberen nu gewoon eens die mul of rode poon. Het loopt storm.”

Upgraden dus, besloten vader en zoon, want de rek was er qua capaciteit wel uit. En er een nieuwe twist aan geven met een professioneel kookeiland met een grote bandbreedte in de semi-open keuken, zo ingedeeld dat mensen vanuit de winkel en het restaurant kunnen zien wat er gebeurt, legt Sijmen uit. “Een echte eye-catcher, met ook nog eens een betere routing. Daarbij viel de keus op QBTEC. We hebben daar goede ervaringen mee en ook nu loopt de samenwerking gesmeerd. We hebben alles samen met Han en Harry uitgedacht.”

Qook!

Bij Qook! is alles naadloos afgewerkt, ook de onderkasten. Kasten zijn rond uitgevuld en zelfs de hoekjes die het meubel met de vloer verbinden zijn uitgevuld. Het is lekker makkelijk schoon te maken en Qook! heeft geen harde hoeken waar je je gemeen aan kunt stoten.

Goed begin

QBTEC_adv Vis 4-2022_2

Nauw overleg tussen QBTEC-verkoopadviseurs Han van Hoogdalem(l) en Harry Braams (foto:QBTEC).

Dat beamen Han van Hoogdalem, verkoopadviseur bij QBTEC voor Qook! en Adieu en Harry Braams, z’n collega die verantwoordelijk is voor de Smitto bakovens. Harry: “Na een eerste gesprek kwamen Jelle en Sijmen naar QBTEC in Woerden. Han had al een eerste schets klaar. Dat was een goed begin en al doende ontstond het definitieve ontwerp. Daarbij is de winkel bijna geheel in tact gebleven. Die bakwand met bakplaat voldoet nog uitstekend.”
Han: “Maaltijden en gerechten op de bakplaat horen steeds meer bij de visspecialist. Jelle en Sijmen hebben dat fantastisch op poten gezet met het Live Cooking Visbuffet. Ze specialiseren zich op lekker koken en daar hoort gewoon een Qook! horecakeuken met een Adieu bakplaat bij.

Daarnaast is nog een twee-mands frituurunit geplaatst. We hebben alles volledig op maat ontworpen en gemaakt, naar wens van Baarssen. Alles wat er nieuw bijkomt, is elektrisch; de Qook! heeft zware inductiepitten, de Adieu bakplaat werkt op stroom, alles conform de energietransitie. We hebben geadviseerd over inductie, routing, afzuigtechniek, hygiëne. Samen bedachten we hoe je praktisch kunt werken en tegelijkertijd het open karakter van de keuken kunt invullen, ook als er salades, schotels en andere gerechten worden bereid. Met deze keuken en winkel is Baarssen uitstekend op de toekomst voorbereid!”

Woerden

Alle apparatuur wordt in Woerden bij QBTEC geproduceerd. Harry Braams: “In nauwe samenwerking met opdrachtgevers bedacht, door ons ontwikkeld, hier in de fabriek op maat gemaakt en daarna bij de klant geïnstalleerd.”

Kilometers

QBTEC_adv Vis 4-2022_3

“De routing is zó veel beter dat het ons zo’n vier kilometer lopen per dag scheelt”  (foto:QBTEC)

Er is flink verbouwd voordat de nieuwe keuken eind april kon worden geplaatst. Vijf muren zijn definitief weg om de blik vrij te maken naar het hart van de zaak: de keuken. Sijmen: “We hebben nu onbeperkte capaciteit qua keuken en apparatuur; we kunnen van alles tegelijk doen en meer specialiteiten presenteren. Vanuit de winkel en het restaurant kun je zien wat we doen. De routing is zó veel beter dat het ons zo’n vier kilometer lopen per dag scheelt.”

Wie weet komen er juist extra kilometers bij, maar dan wel efficiënter en beter betaald, reageren Han en Harry. De laatste: “Hun formule loopt inmiddels storm. Dat je bij Baarssen het verhaal achter de vis krijgt, je vis naar wens kunt laten bereiden, de lekkerste gerechten voorgeschoteld krijgt en dat je kunt meekijken, levert zeker nieuwe klanten op! Baarssen gaat gegarandeerd plussen.” 

QBTEC logo

QBTEC
Middellandse zee 9
3446 CG Woerden
0348-475555
www.qbtec.nl/

Altijd op de hoogte blijven?