Klant komt voor constante smaak en kwaliteit

24 augustus 2023 Xandra Veltman Anne van der Woude

BEDRIJFSINFORMATIE | William Ems en Gina Ems-van der Schuit zijn de vierde generatie van de nu 88 jaar ‘jonge’ Visspecialist van der Schuit in Wolvega. De kwaliteit blijft, het assortiment verandert. Epos biedt als vanouds waar nodig een inspirerende hand. 

Aan een tafeltje bij Visspecialist van der Schuit zitten eigenaar William Ems en Epos rayon­manager  Maurijn van der Werf. Op tafel: koffie, Epos leaflets, een Vismagazine uit 1988 en een uit 2014, elk met een artikel over Van der Schuit. Drie keer is scheepsrecht! Bijna vijf jaar geleden hebben William en Gina de zaak helemaal verbouwd. Daar zijn ze, terecht, heel trots op. William: “Ik begon hier in loondienst. Later werden mijn zwager Klaas en ik samen eigenaar. Maar Klaas overleed, mijn schoonouders wilden graag minderen en Gina nam het stokje mee over. Samen besloten we toen ook de winkel te vernieuwen.”

De verbouwing was in 2019 klaar maar toen kwam corona. Dat was natuurlijk pech. William: “We hadden juist zo’n gezellig terras en zitgedeelte gecreëerd. We wilden geen visrestaurant, maar het mocht wél zo voelen. Het is modern met een warme huiselijke sfeer door de bakstenen muren en de foto’s van vroeger.”

“Na de lockdown werd het gelijk extra druk. Vaste klanten, maar ook werknemers die eerder de lunch kwamen afhalen en jongeren komen nu gezellig eten en voelen zich hier thuis. We hebben een open keuken en werken deels midden in de zaak met in L-vorm twee toonbanken van zeven en twaalf meter er omheen. Al die bedrijvigheid en het contact met de klanten is gewoon genieten. Onze omzet is veranderd; de meeste producten worden wat luxer geserveerd. En het segment maaltijden groeit.” 

Fan van La Fish

EPOS Visspecialist Van der Schuit maaltijden (© Anne van der Woude)

De familie is al heel lang klant bij Epos en William kende Pascalle Veerman, rayonmanager Epos gespecialiseerd in vis, vroeger al uit Volendam. “Pascalle komt soms langs om samen wat gerechten proberen, ook al is Maurijn nu bijna twee jaar onze rayonmanager." Maurijn lacht: “Het is zo’n leuke zaak en dit zijn zulke aardige mensen. Logisch dat het hier zo goed loopt.”

William is inmiddels fan van Epos La Fish: de French Garlic, Canadian Smoke en Indian Curry. “Alle vis komt beter tot z’n recht met die marinades. Omdat er bijna geen zout in zit komen ook de kruiden en de smaken daarvan goed tot uiting. Een uitvinding!” En, al bedenkt William zelf veel recepten, hij is ook blij met de inspiratie van Epos, de leaflets, de website, de marinades en maaltijdsauzen. Voor die laatste heeft Epos momenteel de aantrekkelijke 5+1 gratis actie. Informeer bij je rayonmanager!

Samenwerking

EPOS Visspecialist Van der Schuit gerechten bereiden (© Anne van der Woude)

William merkt dat klanten terugkomen voor zijn recepten met Epos. “Ik denk mede daarom dat je consistent moet zijn met je soort smaken. Bovenal vind ik het prettige contact en de service belangrijk.” Samenwerking is voor Maurijn een belangrijke drijfveer. “Je moet elkaar supporten. Voor het ambacht, voor de klanten en voor de kwaliteit van producten, werken en leven. Uitwisselen is de sleutel. Dat inspireert. Ik heb verstand van onze producten, William heeft ideeën wat hij er mee wil doen en de klanten mogen proeven. Neem de maaltijdsauzen. Consumenten vragen steeds meer naar maaltijden en de visspecialist is blij met producten waarmee hij hij die snel en eenvoudig kan aanbieden.”

William vult aan: “We moeten meer dan alleen vis verkopen. Met maaltijden bijvoorbeeld trekken we steeds meer jonge klanten aan. Hoge kwaliteit is daarbij belangrijker dan een lagere prijs. Want kwaliteit maakt dat mensen vis blijven eten.” 

Wil je meer vis inspiratie? Ga dan naar de website van Epos.

Epos logo klein

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?