Epos smaakmakers on tour met nieuwe marinade-bus

2 april 2025 Bianca Roemaat
BEDRIJFSINOFRMATIE | De kans is groot dat de nieuwe marinade-bus van Epos binnenkort voor jouw deur stopt. Sinds begin dit jaar zijn de rayonmanagers ‘on tour’. Ze bezoeken visspecialisten en delen samples uit van (nieuwe) marinades. Zoals de black garlic.

“we zijn een paar jaar geleden al gestart met onze ‘marinade rondgang’ om onze nieuwe producten onder de aandacht te brengen. We reden toen gewoon in onze eigen auto’s naar de klant maar nu hebben we deze speciale marinade-bus’”, vertelt rayonmanager Pascalle Veerman van Epos. Samen met haar collega’s toert ze hiermee het hele land door. In teams van twee zijn de verkoopadviseurs onderweg. Ze bezoeken versspeciaalzaken in een bepaalde stad of regio. Bij zowel bestaande als nieuwe klanten maakt de speciale marinade-bus een stop voor de winkeldeur. 

Samples in de bus

Voordeel van deze nieuwe bus is dat Pascalle en haar collega’s alle producten bij de hand hebben. “We hebben gemerkt dat ondernemers vaak vroegen: maar hoe smaken die nieuwe marinades? Nu kan ik zeggen: loop maar even mee naar de bus. Ik kan zo ons aanbod laten zien. Daarnaast heb ik samples bij me in de bus. Visspecialisten kunnen daardoor meteen de marinades uitproberen, proeven en ruiken. Dan krijg je meer beleving.” 
De ondernemers die tot nu toe met de bus zijn bezocht, reageren enthousiast. Wat ook goed in de smaak valt is het inspiratiemagazine dat Epos vorig najaar heeft geïntroduceerd: de Smaakgids. “Het is een mooi boekje met 25 pagina’s vol inspiratie, tips en recepten voor vis, vlees, salades en tapenades. Ik denk dat visspecialisten van de ervaringen en ideeën van slagers kunnen leren en andersom.” 

Allergeenveilige marinade

Een van de noviteiten in deze Smaakgids is de black garlic marinade van Dutch Spices. “Een unieke smaak van zwarte, gerookte knoflook die goed samengaat met garnalen maar ook met witvis.” Daarnaast is deze marinade van het merk Dutch Spices allergeenveilig net als alle andere producten van dit Epos-merk. “Deze zijn vrij van de wettelijke 14 allergenen en ze bevatten geen kleur-, geur- en smaakstoffen. Het aanbieden van bijvoorbeeld lactose- en glutenvrije producten wordt steeds belangrijker. Ook visspecialisten krijgen er meer mee te maken.”

Demo’s

Naast allergeenveilig is de marinade breed inzetbaar. Door deze te mengen met een kruidencrème, kun je het op brood smeren. Combineer het bijvoorbeeld met naanbrood. Samen met gerookte zalm stel je zo een gemakkelijk te maken luxebroodje samen. Ook in maaltijden kan de black garlic marinade een smaakmaker zijn. Marineer de gamba’s ermee, combineer het met noodles en de Epos saus Peking-stijl en kom zo tot een smakelijke Oosterse maaltijd. “Flatbread en luxebroodjes zijn hip en trending producten. Met deze recepten speel je hierop in.” 

Altijd op de hoogte blijven?