“Vrijdag komt de foodtruck! Kom gratis proeven en profiteer van onze aanbiedingen!”, schreef visspecialist Tom Tuijp. Met succes. Rayonmanager van Epos, Pascalle Veerman: “Dit is een superleuke, complete foodtruck in Epos-stijl.” 

Pascalle werkte zelf acht jaar bij Tom Tuijp van Volendammer Visspecialist Tom Tuijp in Vleuten. “Tom is heel actief; hij laat producten proeven en verkoopt al jaren allerlei maaltijden. Samen wilden we het nieuwe foodtruck-seizoen aftrappen.” Tom: “We overlegden van tevoren wat we laten proeven. Epos biedt prachtige producten waarmee ik snel kan werken, en ik kan er goed m’n eigen twist aan geven. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Hun foodtruck is een absolute aandachtstrekker, mensen komen er op af als bijen op de honing. Iedereen vindt het leuk om te mogen proeven. Vaak kopen mensen wat ze al kennen en die extra aandacht voor nieuwe gerechten levert me telkens weer meer marge op. Dat is zo fijn van de goede samenwerking met Epos.”

Ander soort smaak

De foodtruck mocht Tom niet veel extra tijd kosten. Daarom kwam Pascalle al vroeg en maakte de gerechten klaar. Ze bedachten de naam ‘Beach Salade’ voor de vissalade met ananas en kreeft op basis van een van de nieuwe Bieze Deli koude basissalades. Ook konden mensen de King Krab-salade van Jebo proberen. Pascalle: “De meeste visspecialisten zijn erg positief over Jebo. Hiermee haal je een topsalade met echte king krab in huis. Die mag eigenlijk niet ontbreken in je winkel. Tom verkoopt ‘m sinds kort en veel klanten hadden ‘m nog niet geproefd. Nu dus wel! Dat levert inderdaad omzet op.”

Verder presenteerde Tuijp een heerlijke Foe Yong Hai met garnalen en krab. “De Epos-maaltijdsaus Babi Pangang maakt ‘m heel speciaal”, lacht Tom. “Je kunt natuurlijk ook kabeljauw in plaats van krab gebruiken. Dit is een goed voorbeeld van maaltijden die wij als visspecialist kunnen bieden. Het is een ander soort smaak. In no-time maak je een onderscheidend product en ook hier geldt dat het me geen windeieren legt. Dat geldt voor veel Epos producten. Probeer bijvoorbeeld eens de kaas-roomsaus. Hartstikke lekker!”

Recepturen

“Het is voor ons leuk dat we elkaar op deze manier kunnen en willen helpen”, zegt Pascalle. “Met de gratis foodtruck en met ons prachtige maaltijdsausen assortiment. Oorspronkelijk was dat assortiment meer afgestemd op vlees, maar tegenwoordig zien we hiermee kansen voor de visspecialist en kunnen we echt wat voor ze doen. De eerste 25 maaltijdrecepturen zijn klaar, compleet met foto’s.”

Inspiratiemap

Die eerste recepten zijn gebundeld in een losbladige inspiratiemap die de rayonmanagers meenemen als ze langskomen. Zelf alvast aanvragen kan natuurlijk altijd. De leaflets van Epos uit Vismagazine passen ook in de map. “Dan kunnen medewerkers of jijzelf nog eens terugkijken en er later weer iets mee doen”, zegt Pascalle. “Wij vullen de map een aantal keren per jaar aan met nieuwe leaflets. Zo wordt je inspiratiemap steeds uitgebreider.”

Voor jouw deur

Nieuwe of bestaande gerechten promoten vanuit de foodtruck, het is Epos op het lijf geschreven. Namens Epos nodigt Pascalle iedereen uit om contact op te nemen als je wilt dat de foodtruck bij jou voor de deur komt. “We blijven inzetten op samenwerking. Nogmaals, we hebben prachtige producten, talloze recepturen en nu ook deze foodtruck. En we zijn knetter enthousiast! Natuurlijk staat de foodtruck ook op de visbeurs in Spakenburg, dus kom vooral kijken.” 

Ondersteunende nieuwsbrief

Epos ondersteunt deelnemende visspecialisten met allerlei reclame-uitingen waaronder een nieuwsbrief-template. Je hoeft alleen datum, tijd en waarom/waarmee de foodtruck komt zelf in te vullen. Daarmee zorg je dat er zoveel mogelijk mensen op af komen.

Epos nieuwsbrief

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?