Omdat de rayonmanagers van Epos zo weinig bij u op bezoek konden komen, draaien ze de rollen een beetje om. Ze bieden u een kijkje achter de schermen.

Sinds enkele jaren geeft Epos een gratis boekje uit vol nieuwe recepturen; een kleine selectie ter inspiratie. Ze zijn gesorteerd per seizoen, met highlights van elke periode. “Die linken we vervolgens aan de kwartaalacties”, vertelt Pascalle Veerman, rayon-manager Vis voor Epos. “De meeste recepten zijn voor iedereen toegankelijk qua smaak en qua prijs-/kwaliteitverhouding. Verder zorgen we voor een variatie aan kleuren in gerechten, zodat de toonbank feestelijk ingericht kan worden. Epos biedt zo een chique smaak en mooie kwaliteit voor een goed betaalbare prijs, ook aantrekkelijk voor de consument. Daarom werken we voor het inspiratieboekje met overwegend gangbare soorten vis.”

Groeimarkt

Epos zet zich keihard in voor de visbranche en heeft nog veel in het vat zitten voor de versspecialist, verklapt Pascalle. “Ik vind de vis zo belangrijk! Het is echt een groeimarkt. Vooral het afgelopen jaar hebben mensen de visspecialist ontdekt. En zeg nou zelf, wie één keertje kibbeling bij de visboer heeft geproefd, gaat echt nooit meer naar de supermarkt. Daarnaast moeten we met de tijd meegaan. Er komt steeds meer vraag naar specialiteiten, lekkere hapjes, maaltijden, gemakkelijk te maken gerechten. Daar doet Epos veel mee, onder meer met marinades en sauzen.”

Epos on Tour

Begin vorig jaar besloot het hele team van Epos samen op pad te gaan. ‘Epos on Tour’ was ontzettend inspirerend. Met acht man naar één regio, die in koppels van twee alle versspecialisten in vis en vlees bezochten. Pascalle: “We kwamen spontaan binnen met onze witte actiejasjes aan en koeltassen vol met de meest gangbare marinades, ook in spuitflessen, en met trechters, kwastjes, receptenboekjes en natuurlijk de Epos-inspiratieboekjes. Een complete cadeautas. Naast bekende klanten hebben we veel enthousiaste mensen ontmoet die eerder meer buiten beeld bleven. Bovendien kwamen we zo in regio’s waar normaal een collega de vaste contactpersoon is. Het was erg leuk om te doen! ‘Epos on Tour’ smaakte naar meer, maar toen kwam helaas de lockdown en moesten we stoppen.”

Vis-nieuwsbrief & Inspiratiebox

Epos advertorial vis 1-2021_2

‘Epos on Tour’ staat dus voorlopig in de ijskast. Speciaal voor de visbranche is er nu de Epos Vis-nieuwsbrief met daarin een maandelijkse blog van Pascalle en ontzettend veel inspiratie. In november en december kon men via die nieuwsbrief en de website de gratis Epos Inspiratiebox aanvragen met drie Jebo vissalades. Ook kon je receptenboekjes downloaden of laten opsturen. Wie zich inschrijft via vis@epos-specerijen.nl, ontvangt voortaan deze nieuwsbrief met bijzondere aanbiedingen.

Inspiratieboekje 2021

Inmiddels ligt het inspiratieboekjes 2021 voor u klaar. Het is samengesteld door Pascalle Veerman en Severien Reinders-de Pruis. Daarvoor hebben ze in december samen een dag doorgebracht in de fotostudio met kleine keuken van de Bieze Food Group, naast het pand van Epos. “Zo doen we dat vaker”, lacht Pascalle. “In deze keuken wordt gewerkt met het creatieve brein van ons allemaal. Het is leuk om vervolgens met Severien ideeën uit te werken, recepturen te verfijnen en alles uit te proberen. De fotograaf is er zo’n hele dag bij om alles in beeld te brengen. Pas als iedereen tevreden is wordt het opgenomen in de boekjes en op de website.”

Hoewel iedereen de ‘echte’ contacten erg mist, is er dus volop leven in de brouwerij en wordt er keihard doorgewerkt om u te ondersteunen. Pascalle weet zeker dat het helpt. “De tijd van ‘alleen maar vergrijzing’ in de winkel is voorbij. Ik durf te zeggen dat veel meer mensen, inclusief de twintigers en dertigers, de visspecialist hebben ontdekt.”

Op vismagazine.nl vindt u meer heerlijke recepten van Epos. Bijvoorbeeld het recept Maaltijdroerbak Mumbai Flavor en Maaltijdroerbak Hollandse Stijl.

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
Tel. +31 (0) 33-2477190
Website www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?