Dit drankje past perfect bij de vis!

14 december 2022 partner content

Als je van plan bent om voor het avondeten een heerlijk visgerecht te maken, wil je daar natuurlijk een lekker alcoholvrij drankje van de Alcoholvrijshop bij hebben dat de smaak van de vis versterkt. Er zijn een hoop verschillende vissoorten en elk van die vissen heeft een specifiek drankje dat erbij gedronken wordt. Benieuwd welke combinaties er zijn? Lees dan gauw verder!

De mogelijkheden met zalm

Als zalm het stukje vis wordt dat vanavond op jouw bord ligt, kun je veel kanten op. De manier waarop de zalm bereid wordt, kan in drie mogelijkheden opgedeeld worden. Allereerst heb je warmgerookte zalm. Deze heeft een sterke smaak en is zowel warm als koud erg lekker. Ten tweede kun je de zalm ook koud gerookt bereiden. Deze wordt meestal op een stukje toast gegeten, maar ook bij het avondeten kun je er gewoon van genieten. Tot slot kun je een gerecht met verse zalm bereiden. Deze is minder sterk dan de eerder genoemde soorten zalm en smaakt minder ‘vissig’. Als je voor de warmgerookte zalm gaat, is witte wijn een goede keuze. Als je zin hebt in rauwe zalm met carpaccio, heb je veel mogelijkheden. Je kunt gaan voor een alcoholvrije Sauvignon blanc of voor een heerlijke Chardonnay. Echter, je kunt ook gewoon je eigen weg gaan en een combinatie uitproberen die minder populair is, aan jou de keuze!

Waarom alcoholvrij?

Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen, werd je meerdere malen een alcoholvrije drank aanbevolen. Maar waarom? Omdat het voor de vis vooral om de smaak gaat en minder om het gevoel wat je van de alcohol krijgt. Daarnaast wordt alcoholvrije drank steeds populairder. Gezond leven wordt vanuit de overheid erg aangemoedigd en we denken bewuster na over ons lichaam en wat we erin stoppen. Het is geen geheim dat alcohol negatieve gevolgen kan hebben, afhankelijk van hoeveel en hoe vaak je drinkt. Dat probleem heb je niet bij een alcoholvrije drank. Dus als je een alcoholvrije cocktail hebt bij jouw stukje vis, hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid die je drinkt. Zorg er uiteraard wel voor dat je niet de hele fles leeg drinkt, want je wilt er ook nog op een later moment van kunnen genieten, toch?

Alcoholvrije drank en een gerecht met vis gaan dus goed samen! Benieuwd naar het aanbod? Neem dan een kijkje op de site van de Alcoholvrije Shop!

Altijd op de hoogte blijven?