Herman Franken heeft de liefde voor vis niet bepaald met de paplepel ingegoten gekregen. Hij lacht: “We aten vroeger vrijwel nooit vis thuis. Het is min of meer toeval dat ik in deze hoek ben gerold.” Na zijn schooltijd kwam Franken terecht bij Visgilde Steehouwer, in de buurt van Rotterdam. “Tijdelijk, was de bedoeling, maar het beviel zo goed dat ik ruim acht jaar ben gebleven.”
Toen hij eind 2011 de kans kreeg om Visspecialist Struik in het Noord-Brabantse Werkendam over te nemen, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. De naam doopte hij om in My Visstek. Hij licht toe: “Ik wilde sowieso mijn eigen achternaam niet aan de zaak verbinden, zodat een eventuele opvolger op termijn helemaal met een schone lei kan beginnen. En het moest een bedrijfsnaam zijn die net even afwijkt van standaard. Gelukkig krijgen we vaak enthousiaste reacties.”
Uitgebreid advies
In Rotterdam had Franken al gezien hoe de verkoop van verse vis steeds meer plaatsmaakte voor maaltijden. “Die trend heb ik omarmd en meegenomen naar Werkendam. Consumenten hebben gewoon steeds minder tijd om te koken en zijn enorm geholpen met een gezonde en verse kant-en-klaar maaltijden. Inmiddels verkopen we in de zomerperiode wel zo’n 150 maaltijden per week – in de winter iets minder, wekelijks circa 100 maaltijden: soepen, roerbakgroenten met zalm en rijst, ovenschotels met kabeljauw en aardappel, paella, maar ook maaltijden met minder bekende vissen zoals roodbaars en zeewolf.”
Toen Franken in 2012 startte met het maken en verkopen van maaltijden, stond er alleen een klein oventje in de keuken achter de zaak. “Als we twintig ovenschotels wilden maken, waren we een hele dag bezig.” Dat moest anders.
Frank klopte aan bij Delmo. “Ik had bij mijn vorige werkgever heel goede ervaringen met Delmo, het voelde logisch om weer met het bedrijf in zee te gaan.” Frank liet zich uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. “Ik had geen idee en ook geen specifieke wensen, dus ik ben blind afgegaan op het advies vanuit Delmo. Maar ik ben tot op de dag van vandaag erg blij met de keuze, een Convotherm steamer. Het apparaat heeft allerlei programmamogelijkheden voor verschillende type maaltijden.
“Een groot pluspunt is dat de kwaliteit constant is; ik kan nu 40 ovenschotels voorbereiden, in de steamer schuiven en na en kwartier komen ze er allemaal hetzelfde uit. Dat levert ook nog een flinke tijdswinst op. En niemand hoeft een timer te zetten, op de tijd te letten of af en toe door de ovendeur te spieken om te kijken of alles goed gaat. We kunnen volledig op het apparaat vertrouwen, dat is echt goud. Ook voor soepen is het apparaat een uitkomst.”
De steamer kan koken, bakken en braden. Het apparaat bevat een digitaal kookboek dat met Franken is samengesteld. Zo kan elke collega op productnaam zoeken en de steamer instellen. Om het team van My Visstek op weg te helpen, kwam vanuit Delmo een professionele kok die de medewerkers alle tips & tricks van het apparaat leerde.
Franken: “Superhandig. En ook als we nu nog vragen hebben, kunnen we altijd bij Delmo aan de bel trekken voor advies. Ze komen sowieso geregeld langs voor service en onderhoud. Fijn, want zo gaat de steamer nog langer mee.” Delmo heeft een eigen technische dienst, met monteurs die door het hele land werken. Zij kunnen het onderhoud verzorgen voor alle machines die het bedrijf levert.
Stijlvolle tassen
Dankzij de steamer heeft Franken een grote kwaliteitsslag kunnen maken met zijn assortiment. Ook het verpakkingsmateriaal wilde hij naar een hoger niveau tillen. “Met name de tassen waarin we de vis meegeven en maaltijden aan huis bezorgen, konden wel een upgrade gebruiken. Ik leerde ooit dat de verpakking al een kadootje op zich zou moeten zijn. Dat wilde ik ook graag voor onze klanten.”
Voor nieuwe, exclusieve verpakkingen kon Franken weer bij Delmo terecht. “Ze hebben ons de verschillende opties laten zien, qua formaat, materiaal en bedrukking. Daarna zijn we met een ontwerpbureau aan de slag gegaan. Het resultaat is prachtig geworden: stijlvolle tassen met groen-zwarte full-color bedrukking met ons logo. Delmo houdt voor ons de tassen en ander verpakkingsmateriaal op voorraad. Als we weer een bulk nodig hebben, dan geef ik een gil en liggen ze binnen een paar dagen in de zaak. Zo helpt Delmo ons om onze naamsbekendheid te vergroten en onze uitstraling te professionaliseren.”
Totaalleverancier Delmo
Delmo is al decennia een gevestigde naam in de voedingssector. Het bedrijf heeft een groothandel en technische divisie. De versspecialisten kunnen bij Delmo terecht voor vrijwel alles wat in de branche gebruikt wordt, denk aan schoonmaakartikelen, verpakkingen, winkelmaterialen, en productie- en snijgereedschappen. Met de technische divisie ondersteunt Delmo klanten met onder andere meer service, onderhoud, trainingen en advies over machines en automatisering.
Edisonstraat 14
2809 PB Gouda
Tel. 088-8543800
info@delmo.nl
www.delmo.nl