‘De smaak van Epos past bij mijn verse vis’

25 mei 2022 Xandra Veltman

Michael Duijn van Vis op Zuid in Amsterdam verkoopt een scala aan verse, rauwe vissoorten. Tegelijk wil hij tegemoet komen aan klanten die voor gezond, vers én gemak kiezen. Basis voor een goede samenwerking met Epos.

Michael komt uit een vissersfamilie en begon in 1997 een eigen zaak in Haarlem. “Toen had ik al gewerkt in de visconserven, op de markt en in de winkel, als visfileerder op de afslag en als inkoper bij een grote visonderneming. In 2012 kon ik in de Maasstraat in Amsterdam beginnen. Dat was een buitenkans! In deze straat met veel andere versspecialisten ben ik dé specialist in verse vis. De afslag is vlakbij, ik heb een fijne winkel en een mooie verwerkingsruimte gecreëerd. Mijn klanten zijn vooral tweeverdieners en expats, gek op eerste keus verse vis.”

Nieuwste trends

Pascalle Veerman, rayonmanager van Epos, geniet er volop van. “Het is zo bijzonder om al die soorten verse vis in de toonbank te zien. Michael heeft minder specials en broodjes dan de meeste visspecialisten. Maar hij volgt wél alles wat wij doen en is op de hoogte van de nieuwste trends. Hij weet precies wat er speelt. Michael stuurde me als eerste een appje toen wij met de La Fish-lijn begonnen! En toen Vismagazine uitkwam met de poké bowl-recepten, wilde hij ze gelijk proeven. Die interesse is echt mooi.”

Mijn klanten nemen graag een salade, soep of maaltijd mee

“Die interesse is ook nodig”, reageert Michael. “Ik heb veel verstand van vis, maar nog niet genoeg van koken. Terwijl ik zie dat ook mijn klanten langzaamaan vaker voor gemarineerde producten kiezen en graag een lekkere salade, soep of maaltijd meenemen. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel bij mij terecht kunnen. Uit het koelmeubel dat ik onlangs heb geplaatst, haal ik veel extra omzet. Dus
ook ik wil graag meer ruimte vullen met convenience-producten, op basis van mijn verse, duurzame vis.”

Leuke uitdaging

Een leuke uitdaging dus voor Pascalle en Michael. Deze keer komt Pascalle met drie gloednieuwe recepturen, waaronder een broodje luxe pulled zalm. De zalm heeft Michael gestoomd, zoals hij vrijwel alles zelf doet. De La Fish marinade Canadian smokey style en de Bieze saladedressing tartaar maken het af. Het recept is snel en gemakkelijk te maken, en het resultaat is bijzonder lekker, vindt Michael. De twee vissalades – Mazala met Bieze Deli surimi­salade, en de smokey zalm Bieze Deli saladedressing tartaar – blijken eveneens niet te versmaden.

Dat vinden ook de levensgenieters die Michael tot zijn klanten mag rekenen. Zij mogen zoals altijd proeven. Met luxe brood of toast is dit beslist iets dat ze meenemen. Michael is enthousiast. “De smaak van Epos en mijn smaak voor vis­gerechten matchen goed. De kwaliteit van La Fish en Bieze Deli passen hier uitstekend. Deze barbecuetijd is bovendien dé gelegenheid om meer recepturen aan te bieden. Kortom, onze samenwerking loont en het einde is nog lang niet in zicht.” 

Epos deelt met de lezers van Vismagazine de recepten Smokey zalmsalade, Vissalade Masala en Pulled Zalmburger. Op de website van Epos staan nog meer recepten. 

Naar de recepten van Epos

 

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?