Acoustic Extra Freezing (AEF) is de eerste technologie die zich richt op het invriezen van voedingsmiddelen in plaats van op het produceren van kou. Deze innovatieve vriestechniek is gebaseerd op het produceren van akoestische golven die de groei van ijskristallen voorkomen. Diepvriesvoeding smaakt als vers. Iets wat tot voorheen als onmogelijk werd beschouwd. 

Verbetering van kwaliteit

De AEF-apparatuur genereert akoestische golven waardoor de vorming van ijskristallen wordt voorkomen. Dit is een van de meest significante verschillen met het conventionele vriesproces, en zorgt ervoor dat de structuur, smaak, textuur, kleur en voedingswaarden van het product behouden blijven.

Langere houdbaarheid

AEF ingevroren producten hebben een tot wel twee keer zo lange houdbaarheid in vergelijking met producten die zijn ingevroren op de conventionele wijze. Dit betekent dat seizoen producten voor een langere periode in het jaar vers beschikbaar zijn.

AEF-apparatuur

Vriezers met AEF-apparatuur zijn los verkrijgbaar en kunnen in bestaande vriesunits worden geïnstalleerd zodat het productieschema niet gewijzigd hoeft te worden.

Altijd op de hoogte blijven?