Chris de Graaf van C-Vis verkoopt steeds meer gemaksproducten

24 augustus 2021 Xandra Veltman

Chris de Graaf, eigenaar van C-Vis in Bunnik, krijgt regelmatig Pascalle Veerman, de rayonmanager van Epos, over de vloer. “Ik hoef maar te appen met een vraag. Er komen altijd mooie recepten en gerechten uit voort.” 

De La Fish marinades, rubs en sauzen zijn het afgelopen jaar specifiek voor de visbranche ontwikkeld om vis nog beter tot z’n recht te laten komen. Chris: “Begin dit jaar heb ik de introductiebox opgevraagd. Die was snel op! Het nodigt uit om er gerechten en recepten mee te bedenken. Heb ik een vraag of een idee, dan bel of app ik met Pascalle. Zij is altijd te porren voor wat nieuws.”

Bagels met vis

Bagels zijn hip en trendy en het is weer eens wat anders dan een pistoletje. Je kunt er eindeloos mee variëren, stelt Pascalle, die in de keuken van C-Vis staat te popelen om te beginnen. “Het leek ons leuk om ze in de winkel te introduceren. We zijn benieuwd hoe de klanten er op reageren.” Chris beaamt het. “Misschien dat goed gevulde bagels ook goed in de trend van online bestellen en thuisbezorgen passen. Daar ben ik tijdens de pandemie mee begonnen en achteraf gezien had ik dat jaren eerder mogen doen. We werken inmiddels met drie bezorgfietsen en soms spring ik bij met de auto. Ook bellen steeds meer mensen even hun bestelling door die ze dan tien minuten later ophalen. Het mes snijdt aan twee kanten; mensen hoeven niet te wachten en wij kunnen klanten sneller helpen.”

Reuring in de zaak

Epos_C-Vis Bunnik_adv Vis 6-2021_2

Snel kunnen helpen is mooi, maar Chris is erg gelukkig dat er weer meer klanten in de winkel mogen zijn. “Mensen blijven als vanouds een visje eten terwijl anderen rustig de toonbank afstruinen naar iets van hun gading. Sommige klanten heb ik een jaar niet gezien of gesproken. Ik heb ze gemist. Toen ik de zaak vijf jaar geleden verbouwde, heb ik niet voor niets gezorgd dat we met snijden en bereiden met ons gezicht naar de klant staan. Ik houd van reuring in de zaak.”

Ondertussen maakt Pascalle in diezelfde open keuken de eerste bagels klaar: een traditionele met gerookte zalm en een Mexicaanse bagel met gerookte forel (zie recepten). Pascalle: “Mensen kiezen vaak voor ‘bekende’ vis als zalm en kabeljauw. Ik hoop dat ze ontdekken hoe lekker forel is. Op deze bagels, op smaak gebracht met kruiden en La Fish saus, is ie in elk geval niet te versmaden!”

Oud en jong publiek

Op de toonbank trekken de bagels gelijk de aandacht. Chris’ klanten proberen graag iets nieuws. Chris: “Dat is mede te danken aan Epos. Je kunt zoveel van elkaar leren. Pascalle en ik vinden het leuk om te sparren en de mogelijkheden met vis te verkennen. Toen ik tien jaar geleden met deze zaak in Bunnik begon, woonden hier overwegend oudere mensen. Inmiddels wonen er net zoveel jonge gezinnen. Het aantal gemaksproducten zoals ovenschotels en maaltijden groeit maar door, net als de salades en het BBQ-assortiment, enzovoort. In het najaar breid ik weer uit met de La Fish producten.”

Lunchen

Waar tot de pandemie veel kantoorpersoneel hier hun lunch haalden, kwamen tijdens de pandemie hele gezinnen hun lunch halen. Ouders die thuis werken en voor de kinderen moeten zorgen hebben domweg geen tijd en zin om ook nog de keuken in te gaan. Maar ze willen wel iets lekkers en gezonds. Goed gevulde bagels zijn voor deze doelgroep bij uitstek geschikt.

Pascalle straalt. “Het geeft voldoening en inspiratie dat mensen zo enthousiast reageren. We komen in het najaar ook met meer recepten met La Fish-producten op onze website. Bovendien brengen we de maaltijdsauzen extra onder de aandacht. Samen maken we het de consument gemakkelijk om gezond en lekker te kunnen eten.”

Actie 5 + 1 gratis

Wil je, behalve La Fish-producten, dit najaar ook wat meer proberen met de Epos maaltijdsauzen? Vanaf september loopt de 5+1 gratis actie. Compleet met receptenboekjes ter inspiratie. Meer weten? Kijk op de website of vraag ernaar bij rayonmanager Pascalle Veerman.

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31 (0) 33 24 77190
Epos-specerijen.nl

Bekijk hier de recepten van La Fish Junky Viking Bagels en La Fish Gravad Lax Bagels

Altijd op de hoogte blijven?