AVO helpt ‘t Vispleintje met kennis, producten en recepten

29 mei 2020

Bij ’t Vispleintje in Baarle Nassau voel je je gelijk welkom. Moeder en dochter Kim en Rian Michielsen runnen de zaak met hart en ziel en dat merk je. “We proberen veel recepten uit.”

Kim is 28 en zeven jaar eigenaresse van ‘t Vispleintje. Daarvoor was ze hier in dienst. “Mijn toenmalige baas vroeg of ik het wilde overnemen. Ja dus! Mijn moeder kwam bij me werken; zij heeft zakelijk inzicht, ik ben een praktijkmens. Destijds mocht ik van m’n baas heel veel oefenen, leren en dingen uitproberen en dat doe ik nog steeds. Als we nieuwe recepten proberen, vullen we elkaar goed aan met onze verschillende smaken en ideeën. Ik heb m’n moeder het vak geleerd en op een ander vlak heeft zij mij veel geleerd. Superleuk!”

Toeristisch

Baarle Nassau heeft gewoonlijk evenveel toeristen als in-woners. Van oudsher zijn de winkels op zondag open, kun je er goedkoop tanken en sigaretten kopen. Dan lopen ook toeristen graag even binnen bij een zaak als ’t Vispleintje. De winkel is zo’n 100 vierkante meter, precies wat Kim leuk vindt. “Wat minder goed loopt, halen we gelijk uit het assortiment. Dan is er weer plek voor iets nieuws.”

Betaalbare klasse
De AVO premium producten Lafiness en Maritop zijn geschikt voor de betere convenience- en feestelijke gerechten. Door hun prijs en kwaliteit kunnen ze de winstmarge én de omzet verhogen. Maritop bestaat uit een uitgebreide serie premium culinaire marinades, compleet met knapperige stukjes groente. Lafiness heeft meer dan vijftig varianten oliemarinades. Eenvoudig en voordelig in gebruik en vaak uitstekende publiekstrekkers. Uitproberen kan altijd.

Voorzichtige proevers

AVO_Vismagazine 4-2020 adv

Hardlopers zijn gebakken vis en haring. Vooral in het weekend lopen de rijk gevulde vispannetjes en de lasagne goed, net als de visbami en poké bowls. Diepvriesproducten doen het ook goed: soep, garnalenkroketten, visloempia’s en tonijn zijn altijd verkrijgbaar. Kim: “De mensen willen gemakkelijk en snel. Toch verkopen nieuwe gerechten niet vanzelfsprekend. Mensen hier moeten eerst even wennen. Het duurde een tijdje voordat bijvoorbeeld de poké bowls gingen lopen.”

AVO kookochtend

Onlangs vroeg Kim AVO om nieuwe ideeën. “Martijn Teunissen bood aan om een ochtend te koken en Ron Kuipers kwam mee. Dat was erg goed én supergezellig. We hebben gefilmd hoe Martijn recepten bereidt. Alle gerechten liepen als een tierelier en inmiddels heb ik standaard een selectie in het assortiment. Bovendien voel ik me bij AVO vrij om te beslissen óf ik iets wil en wat ik wil. Het maakt Ron niet uit dat ik geen grote winkel heb, hij staat gewoon voor ons klaar en bedenkt altijd een oplossing.”

AVO voor lekkerbekken

AVO Vismagazine_3

In de keuken van ’t Vispleintje wordt dagelijks gekookt en geëxperimenteerd. Populaire gerechten met AVO-producten:

  • Lasagne met gratin saus
  • Zalmstukken gemarineerd met Lafiness sweet bacon style met kaas en gesneden rode ui met pepersaus saus
  • Zalm, of wok met diverse vissoorten, gekruid met Java Gewürz in Japanse sesamsaus of babi pangang saus
  • Kabeljauw, ingepakt in spek met Lafiness Bärlauch met Rahmwirsing saus

Wie is Wie

AVO Ron Kuipers en Martijn Lelsz

Ron Kuipers en Martijn Lelsz zijn als verkoopadviseurs dé mannen die veel Nederlandse winkels bezoeken, vanwege Corona momenteel vooral per telefoon, e-mail en app. Ook folders en recepten worden tijdelijk digitaal verstuurd. Ze beantwoorden vragen, regelen zaken, geven demonstraties en zijn de initiatiefnemers van seminars in Duitsland. Ze staan altijd klaar!
Martijn Lelsz is van oorsprong slager. “Net als bij vis zit daar altijd een uitdaging in en kun je al je creativiteit erin kwijt.”
Ron Kuipers komt uit de voedingsbranche en werkt ruim acht jaar bij AVO. “Smaken ontwikkelen en combineren is geweldig. Zeker met zo’n fijn team; we vullen elkaar goed aan.”

Martijn Teunissen

Martijn Teunissen is vakadviseur. Hij ontwikkelt onder meer recepten. Ook geeft hij workshops op scholen, bij klanten en vakverenigingen, tijdens de seminars, enzovoort. Daarnaast verzorgt hij presentaties op internationale beurzen.

AVO_Peter Eernst

Peter Eernst is verkoopleider Benelux met ruim dertig jaar ervaring in de vlees- en visbranche. “AVO houdt veel rekening met de belangen van versspecialisten. Daarmee zijn we groot geworden en dat koesteren we. Daarom hebben we vakadviseurs. Ongeacht hoe groot of klein een bedrijf is, wij komen gewoon altijd.”

AVO_Michael Kolenbrander

Michael Kolenbrander is de duizendpoot voor Nederland en België. Hij zorgt al 33 jaar dat AVO klanten alles krijgen wat ze nodig hebben. Michael is de onmisbare schakel tussen relaties, de buitendienst en de fabriek en alles wat daarbij hoort. “AVO is enorm gegroeid maar de grootste veranderingen zitten in de regelgeving en informatievoorziening. Gelukkig zijn we nu Riskplaza gecertificeerd. Dat scheelt iedereen veel tijd.” 

AVO logo_klein

AVO kruiden en specerijen
Industriestrasse 7, D-49191 Belm
info@avo-specerijen.nl | www.avo.de

Altijd op de hoogte blijven?