AVO biedt betrouwbare smaakoplossingen voor seafood-producten

26 augustus 2022 Xandra Veltman
Zwaardvis Bangkok, forel Spicy Lemon of zeewolf Dijon - een greep uit het brede assortiment premium Lafiness marinades.

“Van zalmmarinade tot gebakken vispanade: AVO biedt vloeibare en droge kruiden en kruidenmengsels naar industriële standaard. Daar kan elke ondernemer z’n voordeel mee doen”, zegt Guido Boberg van het Duitse AVO kruiden en specerijen. 

De laatste jaren is vis ook op de grill een grotere rol gaan spelen en is het een populair alternatief voor vlees, zegt marketingleider AVO kruiden en specerijen, Guido Boberg. “Veel vissoorten zijn caloriearm en bevatten weinig cholesterol, veel consumenten zien vis als gezond levensmiddel. Daar liggen kansen voor het MKB en de industrie. Wij merken dat de foodbranche naarstig op zoek is naar gestandaardiseerde smaakoplossingen in het seafoodsegment. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke versspecialisten als voor degenen die voorverpakte producten verkopen. Viswinkels willen natuurlijk voorop lopen en gerechten met innovatieve smaken en kruiden presenteren aan hun klanten.”

Topklasse

In de ruim honderd jaar dat AVO bestaat, zijn talloze marinades, kruidenmengsels, stijlen en smaken ontwikkeld, vertelt Boberg. “Bij de ontwikkeling en productie van ons omvangrijke marinade- en smaakmakerprogramma kiezen we altijd voor topklasse. In Nederland is bijvoorbeeld het premium Lafiness-label de laatste jaren snel bekender en populair geworden. Er zijn ruim honderd soorten smaakvolle Lafiness-premium oliemarinades, op basis van raapzaadolie en verfijnd met zwevende kruiden en kruidendeeltjes en zeezout. Ze voldoen allemaal aan de hoogste eisen. Zo zijn ze vrij van allergene hulpstoffen en VLOG gecertificeerd (red. Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik). De laatste jaren leveren we steeds meer biologisch gecertificeerde producten, ook in de Lafiness serie. We hebben ruim zestig recepturen ontwikkeld voor de visbranche, van hele vis, visfilets en –steaks tot seafood zoals garnalen, vispannetjes en salades. En het einde is nog lang niet in zicht.”

Vrij van hulpstoffen

Wil je absoluut vrij van hulpstoffen zoals glutamaat werken? Probeer dan eens Lafiness Avignon met een uien-knoflookaccent of Lafiness Alabama met een licht rokerig peperaccent. AVO heeft veel verschillende marinades die aan deze eisen voldoen en hun aantal neemt snel toe. Vraag naar de portfolio; daarin vind je naast de marinades ook vispanades met kruiden voor gebakken vis, basiskruiden voor visbouillon en kruiden- en groentevullingen voor hele vissen. AVO’s mensen in Nederland (Ron Kuipers, Martijn Lelsz, Martijn Teunissen en Michael Kolenbrander) kunnen er alles over vertellen en je laten proeven.

Smaken componeren

AVO_zalmcarpaccio_Vis 6-2022

Zalmcarpaccio. Met zalm kun je eindeloos variëren, vraag het de AVO-collega’s.

Over smaak valt niet te twisten, maar er valt wél veel mee te experimenteren. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat kruiden en specerijen goed bij de desbetreffende vis ‘gecomponeerd’ worden. Boberg geeft enkele voorbeelden: “Bij tonijn passen bijvoorbeeld knoflook met peper en zout, denk aan Lafiness Black Garlic premium – die combinatie creëert een verrassend goed evenwicht aan smaken. Snoekbaars komt goed tot z’n recht met de Lafiness Rozemarijn. Gemarineerd met Lafiness Spicy Lemon wordt forel een exotisch getinte nieuwe ontdekking van deze Duitse klassieker. En zeewolf wordt met Lafiness Dijon omgetoverd tot een Grand Gourmet filet. Baars of brasem, meerval of haring vragen dikwijls om marinades met typische dille aroma’s of mediterrane accenten. En Lafiness Bos-porus maakt van gegrilde vis weer een heel andere speciale smaakbelevenis.”

Modern en klantgericht

AVO is een grote speler in de levensmiddelenindustrie, betoogt Boberg. “Al heel lang zijn we een onmisbaar deel van de productieketen. Onze smaakexperts begeleiden hen bij productontwikkelingen; zij houden naast de aanschaf en beschikbaarheid van grondstoffen ook de processen van industriële bereiding in het oog. Denk aan te pompen vloeibare kruiden, transporteerbaarheid en opslag, maar ook aan het waarborgen van de leveringsketen en documentatie. Kortom, het hele spectrum van de levensmiddelenproductie. Zo zorgen we niet alleen voor aantrekkelijke visproducten en – gerechten, maar ook voor meer zekerheid in het seafood-segment. Onlangs hebben we voor ruim dertig miljoen euro geïnvesteerd in onze vestiging in het Duitse Belm, vlakbij Osnabrück. Met de nieuwste technieken en efficiënte processen (we zijn duurzaam gecertificeerd) verzekeren we ons van de plaats als leidende onderneming in de Europese kruidenverwerking. Van oudsher houden we ons bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) . Groot, modern en toch blijft de focus klantgericht. We zijn vooral gegroeid door het persoonlijke contact en dat willen we graag zo houden.” 

AVO logo klein

AVO kruiden en specerijen
Deventerseweg 14B
2994 LD Barendrecht
(0180) 531 141 / 142
info@avo-specerijen.nl
www.avo.de

Altijd op de hoogte blijven?