Holland Fisheries Event

27 september 2022 Redactie Vismagazine

Een podium voor innovatie, netwerken en zakendoen: dat is Holland Fisheries Event. De volgende editie van de visserij- en maritieme beurs van Nederland vindt plaats op 7 en 8 oktober in Urk. Wat kunnen we zoal verwachten?

Holland Fisheries Event is een beurs met internationale allure. Exposanten en bezoekers uit onder andere België, Denemarken, Duitsland, en Noorwegen weten de tweejaarlijkse beurs ook te vinden als het gaat om netwerken, relaties verstevigen, inspiratie opdoen en zakendoen. Vooral dat laatste, ouderwets zakendoen, is waar Holland Fisheries Event om bekend staat. “En voor iedere order luiden we bel op de beursvloer!”, lacht Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk en organisator van de beurs.

Hackathon

Ongetwijfeld een van de grootste trekkers van dit jaar is de zogeheten Maritieme Hackathon. Een hackathon is een evenement waarin teams van deelnemers non-stop bezig zijn om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken. De Maritieme Hackathon duurt twee dagen en richt zich op toekomstbestendige visserij en voedselwinning op de Noordzee. Wat kan er ‘wel’ en biedt perspectief? Tijdens de Maritieme Hackathon slaan studenten en professionals binnen en buiten de maritieme sector de handen ineen om te werken aan oplossingen voor een duurzame maritieme (visserij)sector. Wageningen University & Research en ROC Friese Poort nodigen deelnemers uit om tijdens de hackathon onder te duiken in de blauwe maritieme wereld, om samen met de nieuwe generatie maritieme professionals te werken aan ideeën voor een van de challenges. Wie gaat er als winnend team met de vangst vandoor? Beleef en proef de maritieme visserij tijdens deze hackathon!

Brandstofinnovaties

Rederij Padmos is intensief bezig met brandstof- en CO2-reductie. Ze bouwen bestaande kotters om, waarbij gewone dieselmotoren vervangen worden door diesel-elektrische alternatieven, die veel minder uitstoot hebben. Op de beurs laat Padmos een van die schepen zien op een scherm.

Databeheer visserij

Pedro Rappé van het IT bedrijf Omni-C houdt een lezing over het open source systeem DB Matic, (voor data verzamelen en delen voor de visserij) dat hij ontwikkelde voor De Boer Marine.
Daarnaast demonstreert hij een 3D-bril waarmee het leven op een vissersschip van dichtbij beleefd kan worden. Een voorproefje van het datasysteem DB Matic is te vinden op www.dbmatic.nl

Altijd op de hoogte blijven?