• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn
Vismagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Schaal- & schelpdieren

Voor 4.207 euro onder de hamer

20 mei 2025 Lennart Kik Marco Louter
Kreeftenkoningin Miriam van 't Veer en voormallig kreeftenvisser Sam Uil.
PREMIUM
Kreeftenkoningin Miriam van 't Veer en voormallig kreeftenvisser Sam Uil.
SCHAAL- & SCHELPDIEREN | Op een schitterende lentedag werden de eerste fuiken met Oosterscheldekreeft gelicht op het Grevelingenmeer. Na de traditionele tocht door de straten van Zierikzee kreeg kreeft Olivier een ereplaats op de plaatselijke Vismarkt. Daar ging de kreeft voor 4.207 euro onder de hamer.

Voor de 25ste keer organiseerde de Stichting Oosterscheldekreeft Zierikzee de opening van het nieuwe seizoen van het unieke Zeeuwse streekproduct. Geen ‘business as usual’ ditmaal. Door een nog niet opgehelderde mysterieuze ziekte onder de kreeftenpopulatie bevatten de fuiken in de Oosterschelde dit jaar nauwelijks gezonde dieren. Niet voor niets sprak voorzitter Olivier Vervest van de stichting van een seizoensopening 'met een zwart randje'. 
Maar ook hier geldt: every cloud has a silver lining. In het Grevelingenmeer, aan de noordkant van Schouwen-Duiveland, gedijt de ‘Grevelingenkreeft’ uitstekend. Ook tot verbazing van kreeftenvisser Jaap Muller van de Bru 20, die samen met zijn zoon Jaap een speciale ontheffing had om de eerste kreeftenfuiken te mogen lichten. “Ik weet niet precies waarom, maar in de afgelopen vijf jaar heb ik nog nooit zoveel kreeften in mijn fuiken gezien”, vertelde hij. De stichting Oosterscheldekreeft wil met de opbrengst van de veiling bijdragen aan het vierjarige onderzoek naar het Zeeuwse kreeftenbestand door Wageningen Marine Research.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vismagazine.nl
  • Ontvang 9x per jaar het Vakblad Vismagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Schaal- & schelpdieren
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de visbranche?

Superaanbieding!

Ontvang Vismagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven

Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Agenda

  • 10 SEP 08:00 - 12 SEP 23:00

    Seafood Expo Global Asia

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vismagazine © 2025 Vismagazine.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vis Magazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vismagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vismagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer