De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) heeft een nieuwe operationeel directeur aangesteld. Verder is er nieuws omtrent de cao, het commerciële netwerk en de Visbeurs.

Janneke Keuning is per 1 september 2021 door het bestuur van VNV aangesteld als de nieuwe operationeel directeur. Keuning (57) is momenteel werkzaam als onderwijsmanager bij SVO Vakopleiding Food. Daarvoor heeft ze diverse leidinggevende functies bekleed in de retail en de voedingsindustrie. Janneke Keuning volgt Karel van den Heuvel op die per 1 september is aangesteld als Global Commercial Director bij het Belgische moederbedrijf van Graaggedaan.nl. VNV-voorzitter Adriaan van Moort is verheugd met de komst van de nieuwe operationeel directeur: “Janneke brengt veel kennis en ervaring met zich mee. We zijn ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om de vereniging en de sector de komende jaren naar een nog hoger niveau te brengen.”

Mooie toekomst

Janneke Keuning ziet een mooie toekomst voor de visdetaillisten in Nederland: “Met een kwalitatief en breed aanbod van verse vis, gemaksproducten en traiteurproducten kan de visspecialist écht het verschil maken. Ik zie voor VNV een grote rol weggelegd in enerzijds de belangenbehartiging en anderzijds in ledenservices die het ondernemerschap versterken. Ik heb enorm veel zin om hier mijn steentje aan bij te gaan dragen!”

Nieuwe cao

In juli bereikten VNV en CVAH overeenstemming met CNV vakmensen over een nieuwe cao. Deze cao heeft een looptijd van 3 jaar en kent 3 momenten van loonsverhoging (per 1-7-2021: 2,5 procent, per 31-12-2021: 2 procent en per 1-1-2023: 1,5 procent). Belangrijk voor u als visspecialist is de invoering van een nieuw functie- en loongebouw per 1 januari 2022. Dit betekent dat u met uw medewerkers in gesprek moet dit najaar over de nieuwe inschaling van hun functie en het bijbehorende salaris. Bezoek onze website www.visspecialisten.nl voor meer informatie over de cao-afspraken en het nieuwe functie- en loongebouw.

Commercieel netwerk

Het sponsornetwerk van VNV blijft groeien. Deze zomer traden Delmo, Deelen Verswaren en Rokerij Jacob van toe als nieuwe sponsors. Op zoek naar een (nieuwe) leverancier? Denk dan zeker aan de bedrijven die onze sector financieel ondersteunen!

Visbeurs

De Spakenburgse Visbeurs is al jaren een begrip. Op één dag ontvangt de Spakenburgse Vishandelsvereniging in samenwerking met VNV duizenden visspecialisten en hun medewerkers. Helaas heeft de organisatie eerder dit jaar moeten besluiten dat er in 2021 als gevolg van alle coronamaatregelen en onzekerheden geen Visbeurs plaats kan vinden. Maar niet getreurd, want de 15e Visbeurs is verplaatst naar maandag 3 oktober 2022.

VNV logo

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten
Secretariaat:
Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk ZH
(085) 077 81 40
info@visspecialisten.nl

Meer informatie:
www.visspecialisten.nl

Altijd op de hoogte blijven?