Niet alleen door de hogere kosten voor grondstoffen en energie, maar ook door de komende verhoging van het wettelijk minimumloon staat veel visdetaillisten het water aan de lippen.

Visdetaillisten hebben – net zoals veel andere speciaalzaken als bakkers, slagers en groentezaken – te maken met sterk oplopende kosten. Onder meer voor grondstoffen als olie en meel, verpakking, visproducten, en natuurlijk energie is de rekening enorm verhoogd. Veel detaillisten luiden de noodklok. Een door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten uitgezette enquête over de oplopende kosten werd massaal ingevuld. Algemeen is de tendens dat de hogere kosten slechts beperkt kunnen worden doorbelast aan de consument, en de marge en de omzet flink onder druk staan. Hierbij komt ook nog dat het wettelijk minimumloon per 1 januari 2023 wordt verhoogd met 10% en er belastingverhogingen gaan plaatsvinden. Veel ondernemers geven aan dat als de stijging van de bedrijfskosten zo doorgaat, zij niet weten of zij dit zullen overleven.

Noodsignalen verzamelen

Deze noodsignalen worden, samen met die van collega MKB’ers, met veel zorg en urgentie gemeld en verzameld bij MKB Nederland. De werkgeversorganisatie heeft regelmatig overleg met regeringsvertegenwoordigers om te zorgen dat de geluiden uit de winkelstraten op de juiste plek terecht komen en geagendeerd worden. Ook wordt de pers frequent opgezocht – met de bakkers als boegbeeld – om de signalen uit de branches naar voren te brengen. Laten wij hopen dat deze noodkreten ertoe leiden dat de regering met compenserende maatregelen komt, die gaan helpen om onze winkelstraten aantrekkelijk, én onze visspecialisten overeind te houden.

Mogelijke besparingen

Daarnaast helpen we je graag als brancheorganisatie. Bijvoorbeeld door erop te wijzen hoe je als visspecialist kunt besparen op je energiekosten. Wil je hierover advies, neem dan contact op met de VNV. Onze partner Omnia Energy kan je inzicht geven in de mogelijk­heden.
Met onze VISscan helpen wij je om te beoordelen hoe je je bedrijfsresultaat verder kunt verbeteren. Onze adviseur kijkt samen met jou naar besparingsmogelijkheden en waar je je omzet en marge kunt verhogen. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag alles over.

Netwerkborrel

Ondertussen willen wij onze leden graag een hart onder de riem steken in deze uitdagende tijden. Op onze 40-jarige jubileumbijeenkomst op 31 oktober nodigen wij jou als ondernemer met je partner van harte uit in het AFAS theater in Leusden voor een netwerkborrel met je collega’s en onze relaties, gevolgd door een afsluitend diner. Check de uitnodiging in je mail.

VNV logo 40 jaar

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten
Secretariaat:
(085) 077 81 40
info@visspecialisten.nl
www.visspecialisten.nl

Altijd op de hoogte blijven?