Van Es Verpakking B.V. levert maatwerk

16 maart 2021 Xandra Veltman
De houten verpakkingsmaterialen kunnen met tekst en logo’s worden bedrukt (foto: Van Es Verpakking B.V.).

Verpakkingen van populierenhout verkoopt Van Es Verpakking B.V. al anderhalve eeuw. Tegenwoordig produceert en bedrukt het bedrijf steeds meer verpakkingsproducten en accessoires zelf. “Zo kunnen we kleine oplages snel en goed leveren.”

Van Es Verpakking B.V. in Yerseke bestaat 140 jaar en is overwegend gespecialiseerd in populierenhouten verpakkingen. Sinds enkele jaren produceert het bedrijf zelf een groeiend aantal producten. Vooral kleine oplages, van mandjes tot deksels, van bedrukte oestermessen tot mosselpannen en van houten menukaarten tot snijplanken met een gebrand stempel. Alles kan door Van Es worden bedrukt met tekst, logo’s en andere illustraties.

“Wij zijn meer technici dan verkopers”, glimlacht Willem Bakker. Hij nam het bedrijf tien jaar geleden over, samen met zijn vader Hans. “Wil je maatwerk in kleine oplages snel leveren, dan moet je alles zelf maken en bedrukken. We leveren bijvoorbeeld aan the World of Oysters, de Oesterij, Roem van Yerseke, Krijn Verwijs, Delta Oysters en Wilde Wadoesters maar ook aan Dibba Oysters in Dubai, Orust Shellfisch AB in Zweden en nog vele anderen. Daarnaast verzorgen we mooie verpakkingen voor andere branches of speciale gelegenheden. Verder hebben we afspraken met verpakkingsleveranciers die veel voor traiteurs doen.”

Doeners

Van Es werkt met mooie duurzame materialen, zegt Bakker. “We zijn ISO 22000 gecertificeerd om te voldoen aan alle voedselveiligheidseisen en hebben alle belangrijke certificaten voor duurzaam (beheerd) hout zoals GROW, PFC en FSC.” Bakker vindt dat niet meer dan normaal. Hij maakt er verder weinig woorden aan vuil. Liever praat hij over de schoonheid van de Waddenzee en de Oosterschelde, of over schaal- en schelpdieren en vis. Vader en zoon zijn ‘doeners’. Dankzij hun werk kunnen bedrijven hun producten mooi aan de man brengen.

Jean Dhooge van de Oesterij in Yerseke zegt daarover: “Bij van Es zijn ze positief ingesteld. Ze denken mee, doen hun werk goed, leveren kwaliteit en zijn flexibel en altijd bereikbaar. Hout ademt en heeft sfeer. Netten en hout zijn de beste manier om onze producten te verpakken, en de klant betaalt zich er niet scheel aan. Van Es heeft een goede logistiek; de verpakkingen blijven in hun eigen loods tot ze nodig zijn en dan worden ze direct gebracht. Wij hebben er geen omkijken naar. Leuke bijkomstigheid is dat ze bij Van Es van smakelijke mosselen en oesters houden.”

Altijd op de hoogte blijven?