Schelpdieren als superfood
PREMIUM
Edie Engels: “Onze uitdaging is het vergroten van de consumptie.”
De mosselsector is blij met de erkenning door de overheid die voor het mariene eiwit uit de mosselkweek een steeds belangrijkere rol in de eiwittransitie ziet. Tijdens de achtste editie van de Schelpdierconferentie stond de potentie van schelpdieren als ‘superfood’ centraal.
Schelpdieren zijn een kansrijke bron voor duurzaam gekweekte eiwitten en gezonde vetzuren. In de overgang naar een toekomstbestendige voedselproductie en het terugdringen van de consumptie van vlees, kunnen schelpdieren een essentiële rol spelen. Op dit moment verbinden de meeste consumenten schelpdieren vooral aan gezelligheid en zomerse sferen. Hoe kunnen schelpdieren meer bijdragen aan de duurzame eiwitvoorziening? Dit was één van de vragen die centraal stonden tijdens de internationale Schelpdierconferentie op 18 en 19 januari in Deltapark Neeltje Jans.