Rauwe kreeft, zó uit de schaal

PREMIUM
ONDERNEMEN | Geen kreeftenbassin, geen gekook, wél rauw kreeftenvlees van topkwaliteit. Dankzij een innovatieve technologie uit Canada ligt er nu een verrassend toegankelijk alternatief op het ijs: UHP-kreeft. Deze delicatesse combineert gemak met pure smaak. Tijdens een exclusieve presentatie in het Miele Experience Center maakten pers en chefs kennis met twee veelbelovende nieuwkomers uit New Brunswick: snow crab en UHP-verwerkte kreeft.
UHP-technologie maakt het mogelijk
Canadese kreeft is populair in Nederland. Zowel levend als bevroren is er veel vraag naar bij vishandels en horeca. Veel van die kreeft is afkomstig uit de provincie New Brunswick, gelegen aan de Canadese Oostkust, aan de Atlantische Oceaan. New Brunswick is de grootste verwerker van bevroren kreeft ter wereld. Meer dan 50 procent van de wereldwijde export van diepgevroren kreeftproducten komt er vandaan. Daarnaast wordt er ook snow crab gevangen, evenals oesters, zalm en roodbaars.